Sunday, November 6, 2016

Jatuh / Benjol

Salam Isnin semua...

Jumaat lepas macam biasa rutin setiap hari amik anak2 dari taska....

Teacher cakap Daim jatuh time nak mop lantai ptg tu....

Daim keluar rumah terpisat2.... tertidur lps jatuh agaknye....

So ingat jatuh biase2 je sebab memang selalu jugak die jatuh2 ni...

Biase la x jatuh x besar kate org... hihi

Sampai2 jer rumah die terus amik port baring dpn tv...

Die duk peluk bantal....

Pastu kt ingat die ngantuk2 jer....

Die ngadu ngan abg die die rase mcm kat Cameron....

Aiyak... terkojot den...

Terus le kt dptkan die.... tanye Daim ok x nih?

Die kate sakit kat kepala...

Risau gak kan... kepala nih jgn buat memain....

Call papa ckp anak jatuh kat taska....

Papa kate baik refer klinik....

Ptg tu pegi la Klinik Peringgit Point dpn Sunpower.....

Doktor tu tanye ade muntah2 x?

Kite jawap x de....

Die check suhu tgk ok jer... x demam...

Pastu boleh pulak Daim nih tetiba muntah....

Sib baik kat sinki doktor tu....

Doktor dag tgk camtu terus buat surat refer Hospital Pantai....

Daim Lepas muntah tu terus naik atas katil rawatan... terus tdo kat situ....


Aik apesal pulak la Daim nih....

Hati dah risau dah....

Call papa cakap doktor suruh refer pakar...

Papa kate tgu je kat klinik tu... sbb papa nak balik keje dah...

Doktor bg je Daim baring kat situ sementara die siapkan surat refer pakar....


Mlm tu papa sorang je bwk pg hospital pantai....

Kt n anak2 yg lain blk rumah... x larat nk ikut...

Blk tu papa kate Daim x muntah lg...

Esok baru leh scan kepala tp kalo nampak die dah ok x perlu bawak...

Alhamdulillah.... Daim kembali cergas blk lepas pulang dr hospital tu...

Esoknye pun Daim cergas jer... so x perlu la hantar pegi scan.....

Yelah kan dah sihat.... semua hero2 duk melasak hari tuh....

Mulut nih dah puas bebel... meleter bagai....

Jgn itu.... Jgn ini...

Kesudahan nyer adik Daiyan dpt sebijik telur...

Tah camne boleh jatuh tah...

Huh amik..... benjol kat dahi....


Baru ler anak jantan

Iyer idok....

Jatuh dan benjol memang sinonim ngan anak lelaki kan.....

Kejap jer nangis nyer pon...

Pastu camni ha.....

Salam isnin uolls.....

No comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan ulasan disini