Thursday, September 27, 2012

Why Maybank Should Give Me Tickets To Legoland

Bila tiba hujung bulan......

Pagi Hari Komputer Di Buka,
Maybank2u.com Carian Pertama,
Melihat Gajiku Berapa Angka,
Syukur Cukup Untukku Berbelanja.


eh mama yang shopping ke, anak mama yang shopping ni..... amboi berape helai tu abang? (sambil cekak pinggang)


Bila Di Buka Ternampak Contest,
Hati Terdetik Untuk Sertai,
Hadiah Di Tawar Memang Best,
Moga Rezeki Keluarga Kami.

baik hati betul la En. Maybank nih tawar tiket free......

dok berangan dapat tiket free...

Why Maybank Should Give Me Tickets To Legoland

so saya perlu ada sebab yang kukuh kalau nak menang tiket nih....


L
L       -    Legoland Malaysia destinasi impian percutian keluarga kami. 
                     Harap-harap En.Maybank dapat membantu saya untuk penuhi impian percutian 
                     keluarga kami. 

E
E       -   Ekslusif di Malaysia. 
                     Sebab yang kedua saya adalah Taman Tema Legoland yang pertama di Benua Asia dan 
                     terletak di Nusajaya, Johor Bahru. 

G
G       -  Gembirakan Seisi Keluarga. 
                   Kalau En. Maybank yang baik hati ni bagi tiket free bolehlah kami bergembira Seisi 
                Keluarga di Taman Tema Legoland Malaysia.Tentu hero-heroku bergembira sakan disana.

O

O       -     Orang yang sudah pergi sering memperkatakan keseronokan dan kegembiraannya
                      Kalau En. Maybank bagi tekit tu kepada kami bolehlah kami turut merasai 
                      keseronokan dan kegembiraan Taman Tema Legoland Malaysia.

L
L       -     Laman web seperti blog-blog sering menceritakan kehebatan dan kesenian legoland. 
                     Memang meloncat-loncat hati ni nak pergi ke sana. Melihat gambar pun dah buat hati 
                     tak keruan, harap En.Maybank bantulah merealisasikan impian ku ini. hihihi....

A

A       -   Anak lelaki dan suamiku berkongsi tarikh lahir yang sama. 20 Disember....
                     Jadi tahun ni  memang sangat istimewa sebab 20.12.2012. Nombor yang keramat hihi 
                     siap ade Filem 2012 lagi. 


N

N      -    Nak beri kejutan dan hadiah buat anak sulungku dan suamiku kerana berkongsi  
                      harijadi yang sama.
                     Jadi En.Maybank bantulah saya membuat kejutan kepada mereka. Boleh sambut 
                     birthday di Taman Tema Legoland Malaysia.

D

D        -     Disember bulan yang paling bermakna kerana anak lelakiku sudah menjangkau usia 
                   4 tahun dan  suamiku menggenapkan umurnya 30 tahun.
                    Hadiah tiket memang sesuai sangat untuk saya sekeluarga bercuti di  Taman Tema 
                    Legoland 
         %  SEBAB INILAH YANG UTAMA%


Ops ada lagi sebab kenapa En.Maybank pelu bagi saya tiket Legoland tu...... nak tau sebabnya....

1. M   -   Maybank adalah perbankkan keluarga saya. 
                    Semua urusan perbankkan seperti gaji, loan rumah,
                    loan ASB semua melalui Maybank. So sebagai ganjaran kepada 
                              saya apalah kiranya En.Maybank hulurkan tiket free tu kepada kami sebagai tanda 
                              penghargaan... hihi

2. A    -  Akaun simpanan Maybank sentiasa digunakan setiap 
                  bulan. Yelah... gaji setiap bulan akan dimasukkan di akaun simpanan Maybank.


3. Y    -  Yippie Kelab pula untuk anak-anak kami. Semangat
                   anak-anak saya nak menabung dengan Yippie. Jadi kalau 
                            En.Maybank beri tiket tu kepada kami tentu anak-anak akan suka dan gembira.

4. B    -  Belanja untuk tiket masuk Legoland mahal. Kalau 
                            En.Maybank belanja tiket masuk tentu dapat berjimat sikit. Boleh simpan dan dalam 
                           akaun Maybank

5. A    -  Anak kenal hanya Maybank sahaja. Kalau saya kata keluar pergi 
                            bank pasti dia cakap "Oh mama nak pergi Maybank yer". So sebagai tanda penghargaan 
                            buat anak lelaki saya berilah die peluang masuk ke Legoland.


6. N    -  Nak jadikan hadiah Birthday anak dan suamiku. Boleh 
                             berjimat sikit tak perlu susah-susah cari hadiah lagi hiiiiihiiiii  

7. K    -  Kerana diriku dan Maybank tidak boleh dipisahkan. 
                             Sebagai tanda kasih Maybank kepadaku yang setia ini, berilah peluang untukku 
                             menyaksikan Taman Tema Legoland secara PERCUMA



% TERIMA KASIH MAYBANK %




Monday, September 24, 2012

Anniversary

Setiap kali tiba detik 19 Oktober mesti ade jer idea nk sambut anniversary...
Tahun nih ingat nak special sikit sbb tahun nih tahun ke-5
Niat kat hati ni nak pergi bercuti ngan suami n anak2....
Tapi sampai skrg dok x de idea lg nk g mane......

Bile dok pikir2 nih.... terpikir pulak nak upload dlm blog nih....
bukan ape just nk jadikan kenangan....
reader pun bukanlah ramai sangat...
story pun ciput2 jerk....
kalau blogger lain dah tentu2 ade 2-3 post tiap2 hari...

Ini pun utk kenangan......
manelah tau sok-sok dok carik2 gambar2 dah kene virus la pulak...
time tuh menyesal pun x gune hihiiii...

1st Anniversary Tahun 2008


Sambut di rumah sewa di Krubong Melaka....
Time tuh raye lagi... so buat rumah terbuka skali...


wah gitu... manje2.. hahahaaa..
mengandungkan Darwisy.... kire baru 6-7 bulan...


insan2 yang tersayang.... bersama-sama meraikan hari berbahagia...
keluargaku yang tercinta.....


Aik nak gak potong kek nih hahahaha.....


2nd Anniversary Tahun 2009

Tahun Kedua sambut di rumah mak mertuaku pulak.....
kek.... tetap ade weh....


dibuat secara kecil-kecilan.... hihi...
tapi sejujurnya aku happy giler....


Hish tolong abaikan rantai menyuntai tuh yer....
aku nih memang x gemar nk pakai rantai....
nih pun mak sedara kasi.....
ape pun terima kasih mak long n mak anjang tersayang.....


macam biase la dah potong kek mesti diorang yang kerumun hahahah

3rd Anniversary Tahun 2010

Tahun ke-3 special skit yer...
nak tau kenape?....


yahooo.... jom naik kapal terbang....
walaupun hanya Air Asia... nak buek camno....
ni yo yg den mampu huhu...
jangan membazir hihihi...


ktorg terbang ke Terengganu....
Welcome Pulau Kapas....


Yang seronok nyer malam tu ade
Candle Dinner...
Ala2 Romantik gitu....
Makan malam di tepi kolam... ditaburi bunga2 di dalam kolam...
Cahaya lilin yang samar2 menerangi kegelapan malam itu...
wah ade lagu2 romantik.....
Pelayan membawa sejambak bunga ros n coklat
Memang best sangat.........................




Darwisy yang dok cium2 aku....
hihi...


4rd Anniversary 2011

Tahun 2011 disebabkan kesibukan menjalankan tugas yang diamanahkan...
masing2 x dpt cuti... waawawaaa...
sambut je la kat jusco melaka.... yang baru tu yer...




sambut pun lepas balik kerja....
janji kat sane jerk......


Daim pun dah ade time tuh....
Amboi tengok rambut Daim tuh..... semacam jerk mengerbang kan... hihi


tapi still ade lagi hadiah n kejutan untuk suamiku yang tercinta....


walaupun x seberape kan..... tapi ikhlas


so agak2 tahun nih macam mane yer nak sambut......
nak g mane?
nk makan ape?
nk suprise ape?

hish2 pikir2........





Sunday, September 23, 2012

Blog n Contest

hish kemane lah pulak hilang nye mOOd nak contest2 n nk berblog2 nih...
rase mcm x de mOOd jerk....
kalau berterusan takut terus kehilangan mOOd.......
skrg nk pikir2 nk g mane utk anniversary ke-5 kami...
Alhamdullilah... dah 5 tahun kami bersama....
Susah-Senang , Menangis-Ketawa bersama.....
pejam celik dah 5 tahun kami tempuhi.....
anak pun dah ade 2 orang.... hihi sib baik x 5.... kalo x maun kecoh satu taman perumahan hahahah... bikan rumah jerk.... 1 taman samarinda kecoh...


Wednesday, September 12, 2012

Mak Long Tersayang

Assalamualaikum...
Skrg nih agak x de mood nk join mane2 contest....
Nk berblog pun makin kureng.......
sebenarnyer mak long kt x sihat..
 Hari raye ke5 kalo x salah kite.. maklong kene tahan wah...
kat hospital mlk....
Abg ipar kt hantar maklong kat hospital mlk tujuannye utk
check mate m.long.....
ye la m.long kt oku.... die bisu n x dgr.... so penglihatan

je satu -satunye care nk komunikasi ngan dier..
bile m.long dah x beberapa nk nampak so agak suk
ar
nk ckp ape2 ngan die....
so kami semua pakat2 n setuju hantar m.long g hospital refer pakar mata
bile sampai hospital Dr. yg rawat maklong ckp ade masalah penafasan