Wednesday, May 29, 2013

Kandungan dah masuk 36 minggu @ 9 bulan

Ops sedar x sedar kandungan kt dah masuk 36 minggu.....
Memang rase masam x percaye jer.....
Yelah baru minggu lps kt ckp kat husband yg kt dah nk masuk 8 bulan....
tup2 tgk buku merah rupe-rupenye dah masuk 36 weeks....
Ahaaaaa.... yang best nyer baju2 baby x packing lg.... wawawaaaaaaa...
masih dlam bungkusan lagi.... so makne nyerrr x basuh lagik.....

So dalam otak nih dok pikir mlm nih jugak kene basuh baju2 tuh.....
kang kot2 la bersalin awal.... wah naya tau....
pakai towel je lah baby nnt hihiiiii......

tgh sarat2 camni kt memang busy skit....
Skrg dah ok skit coz segala yang dirancang berjalan dengan sempurna....
Ade beberape perkara yang kt rase nk buat sblm kt bersalin....
Amin...... semua dah selesai...

1) Nak Pasang Tiles Porch Kereta
    -Ye lah mase mula2 beli rumah nih depan tuh simen jer.....
      time kenduri terpaksa pakai tikar getah.....
      So dah ade duit skit nih x yah pikir2 panjang buat je lah....




2) Nak Pasang Tinted Rumah
   - Rasenye dah 2 kali org datang ukur tapi rase mcm x berkenan lah.....
     Tapi kali nih nampak je iklan yg gantung2 tepi jalan tuh terus jer call n buat appoinment....
     So bile siang redup skit ler coz amik yg baik skit.....



3) Nak Pasang Air Cond
   - Sejak mengandung memang badan rase panas jer....
    Tahla ramai yg kate kat Melaka skrg nih memang sgt2 panas...
    Kalau malam tuh abis lencun baju walaupun bukak kipas mcm helikopter dah......
    Memang berpeluh2 sangat..... so pujuk husband suh pasang..... hihi





4) Nak Pasang Awning Belakang Rumah
    - Ok nih sajer2 jer nak pasang.... hihi sok2 mane lah tau ade kenduri so boleh lahbasuh2 pinggan ke ape ke kat blkg rumah jer hihi.... konon berpikiran jauh lah sangat....



5) Nak Slap Longkang Belakang Rumah
   - Pintu belakang rumah memang terus je ke longkang..... so memang berbahaye utk anak2 kecil kt yg tengah lasak tuh..... jiran kt pun ade citer anak die siap kene jahit lg coz terjatuh kat longkang....
  Mak ai x dpt nk bayangkan..... memang kalau ikut prosedur x leh tutup longkang tuh.... tapi kalau dah terjatuh camno tuh....



6) Nak Pasang Kabinet Dapur
  - Ok memang byk kt dah servey Kabinet Dapur...... so dah abis pikir2 n timbang2 amik jer lah.....
   Kalau x pasang kabinet dapur nnt nampak mcm dapur tuh bersepah2.... so kalau ade kabinet tersusun lah skit......














No comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan ulasan disini