Sunday, November 27, 2016

Daim Mikhail bin Akmal

Daim Mikhail bin Akmal....

Anak kedua kt.....

Seorang anak yg nampak kasar dari luaran tapi sebenarnya mempunyai hati yang lembut sgt...

Kalo nk tegur die x yah la berangan nak naikkan suare sbb die akan buat keras jerk...

Tapi kalo tegur terus sentuh hati nyer pasti akan terkesan....

Daim nih memang kreatif.... daya pemikiran die selalu di luar kotak pikiran kt....

Hahaha.... teringat 1 cerita...

Kt duk sakat2 die kalo malas belajar nnt mama kawinkan Daim...

Tau die balas ape.... owhhhhh ok nnt mama belikan cincin la kan... haha

Kt kate jangan berangan... nk cincin carik sendiri....

Die jawap pulak... nak carik kat mana mama? kene carik dalam hati ke?

%#$&*^* Pengsan mama ko dik layan.... hahaha...

Padan muke kt... ingat nk sakat die... aleh2 die sakat kt blk....

Oklah jom tgk gambar2 dak Daim nih....












Tuesday, November 15, 2016

Darwisy Iqbal / Bola - MBFA

Salam semua.....

Darwisy nih memang kt dah lame dedahkan die dgn bola....

Nampak kecenderungan die ke arah bola....

Awalnye sewaktu umur die 7 tahun kt dah join kan die dgn Kelab bola...

Kelab bola yg pertama die join adalah MBFA

MBFA - Melaka Bersatu Football Associate

Jurulatih die terdiri drpd:-

  • Coach Johari
  • Coach Pian
  • Coach Zaihari
  • Coach  Kimi
  • Coach Hazrin
Masa tu tournament yg disertai bawah 8 tahun....

Banyak jugak la menimba ilmu di arena bola sepak nih

Jom layan aktivit bola Darwisy Iqbal bujang sulung kt nih....


Time nih ade Tounament kat Nusajaya Johor,



Antara wife2 coach yang menbantu anak2 MBFA


Pernah jugak masuk dalam paper Harian Metro


Fuh gaya macam pemain profesional kan hehe


Yang nih pulak Tournament kat Rawang, Selangor


Same jugak... bergambar slps amik medal....





Bersama barisan coach...


Dapat piala kejohanan... x silap dapat pingat perak... naib johan


Anak2 MBFA nih kebiasaan nye akan mulakan perjalanan pada mlm sblm kejohanan...

So pepagi tu breakfast la kat RnR.... Mama Lin wife Coach pian yang akan jage bebdk nih..

Bentang tikar... makan... hehe enjoy je kutip pengalaman...























Alhamdulillah banyak ilmu dan pengalaman yang Darwisy kutip sepanjang bersama Kelab MBFA....

Sekarang Darwisy join kelab Taming Sari pulak... ade coach yg same....

Mane2 pun takpe asalkan Darwisy komitmen nak belajar....

Friday, November 11, 2016

Daiyan Harraz.....

Pejam celik jer tgk Daiyan nih dah besar....

Tapi papa die still panggil die baby lg eh.....

Dah nak jadi abang dah x lame lagi.... huhu

rase mcm nk tepek2 gambar2 daiyan kat blog nih lah....

Kalo suke leh terus sroll ke bawah hehe....