Monday, June 30, 2014

Happy 1st Birthday Daiyan Harraz

Assalamualaikum.....

Hari nih genap setahun umur putera ketiga kami..... Daiyan Harraz....

Teringat sewaktu bersalinkan dia..... ciuman pertama yang diberi...

Pelukan yang penuh dengan kasih sayang......

Tiada yang lebih menggembirakan hati seorang ibu sebaik melihat anak yang baru dilahirkan.....

Cukup membuatkan hati ini jatuh kasih dan sayang padanya.....

Kini Daiyan sudah mecapai usia setahun.....

Kenangan membesarkan Daiyan tersemat di hati dan sanubari....











Ya Allah.... Ya Tuhanku.....

Dengan rase rendah diri kupohon padaMu Ya Allah...

Kau berikanlah petunjuk dan hidayahMu

Bimbinglah kami dalam mendidik anak-anak kami 

Supaya mereka menjadi anak yang berjaya di dunia dan cemerlang di akhirat

Amin......




Tuesday, June 24, 2014

My Lovely Family.......

Assalamualaikum......

Pagi2 macam nih teringat pulak kronologi hidup ini.....

Perubahan dari kanak2 - anak dara - isteri orang - ibu kepada anak2....

Hurm.... rase sekejap jer masa berlalu....

Pejam celik kini aku adalah ibu kepada 3 orang anak yang comel2....

Jom tgk tumbesaran anak2 hihihi dan pembesaran keluarga hahaaaa

Di awal perkenalan kami.....


Abis je belajar... diploma je pun hihi.... tunang......


Bertunang dalam tempoh 10 bulan.... kami bernikah...











Bermulalah hidup berkeluarga.....

Tahun pertama menyambut raya.... 2008

Mengandungkan anak pertama....


Tahun 2009

Dah ade sorang cahayamata..... Darwisy Iqbal......


Tahun 2010.....


Tahun 2011

Lahirlah anak kedua..... Daim Mikhail


Tahun 2012 

Dua-dua anak semakin membesar....


Tahun 2013

Lahirlah putera ketiga.... Daiyan Harraz....


Syukur Alhamdullillah atas kurniaanMu.....

Moga hubungan keluargaku yang bahagia ini kekal hingga ke syurga......

Amin.......



















Wednesday, June 18, 2014

Jom Heboh Waterfront PD

Huh x leh nak ingat pasal kejadian tempoh hari....

Lepas ktorg g main bowling..... time tuh dah kul 5.00 ptg camtu....

So kat bawah The Store tuh ade ler Jom Heboh....



So plan nak menyibuk jugak lah kan....

Pejalanan awal ok...

 Semua under control.....

Sampailah time nak balik....

aku cam biase lah kan tolak Daiyan pakai stoller....


So biler sampai kat hujung jalan malas lah nak mengangkat stroller bagai nak lintas divider kan

terpaksa lah menapak skit nak lintas

so just aku sorang jer tolak daiyan... yang lain langkah terus jer....

sebab ramai yg ade so boleh pulak x perasan hero kenit nih dok ikut aku....


Sampai jer balik kat diorg tgk Daim nih x de....

Memusing2 arik ler kan....

Memang nak pitam dah mase tuh....

Pipi nih macam dah x berdarah lagi....

Kaki dah berat giler....

Laki aku dtg blk kate x de.... adik aku blk pun kate x jumpe....

Terus melalak la aku kan....

Skrg kan macam2 kes....

Dok dengar2 gak ade ke budak nangis2 kan....

Senyap....

Lagi la melalak aku dibuatnyer......

Orang punyer ramai petang tuh.... 

aku dah rase macam carik MH370 dalam lautan time tuh....



Aku suh kakak carik kat laluan yg aku lalu sebelum tuh....

Fuh Ya allah nasib baik ade......

Elok duk tgh makan keropok lekor n air kelapa....

Nih aku sure mesti kes die khayal makan minum n x pegang tangan....

yela kiri kanan makanan kan...

Terus balik..... PENGAJARAN BUAT AKU dan kami sekeluarga.....

Ya Allah aku bersyukur dikurniakan anak seperti Daim dan yang lain2....

Mungkin aku terleka dan Kau memberi sedikit peringatan kepadaku.....

Ya Allah sekiranya aku terleka dalam hidup ini.... kau turunkanlah hidayahmu...

Aku hanya insan yang lemah perlukan bimbingan dariMU




Family Day - Ilham Resort PD

2 Minggu lepas nyer  citer

disebabkan x dapat nak join g Langkawi mengantar adik ipar a.k.a iker kawin kat sane...
(Sebelah Hubby)

So kami sekeluarga plan nak join Family Day sebelah kite.....

Memang dah planing awal lah kan nak buat family day....

tup2 dpt berita bertindih plak ngan tarikh kawin iker....

Hubby amik keputusan g PD jerk sbb sian gak kat budak2 x g mane2 cuti sek kan....


Sampai jerk Darwisy dah request nak mandi kolam....

Huh g lah.... janji papa die nak teman hahaaaa


Mama nak jaga Daiyan eh......


Petang tuh dok planing nak main badminton.... 

Tapi angin punye lah kuat pulak....





So hubby tukar plan kite main tennis.....

Hah amik ko....


Esokknye pulak buat acara sukaneka.....


Bawa Bola Ping Pong Dalam Sudu.....

Dimenangi oleh Aqil.......




Camno nak monang nih hah....

Daim Buat hal sendiri jerk...

Sabo je lah wey.....


Lepas tuh main Pijak Belon....

Yang nih hubby menang hahaaaa....


Semakin jauh semakin sayang

Darwisy n Aqil menang... tp tukar kakda n abg lan menang.....

Fuh dah macam berdoa plak si Darwisy tuh...



Penuhkan air dalam botol hakak nih menang hokey..... hahaaaa



Pesaing terhebat.... ayie...




banyak lagi acara tp lupe amik gambar plak.....

Petang tuh lawan bowling






Selepas itu bermulalah cerita SEDIH TRAUMA N TAKUT GILER....

bersambung eh.....