Sunday, March 30, 2014

Majlis Pertunangan Ayie & Azie

Salam semua.....

Arini nak citer skit pasal majlis pertunangan adik lelaki kite....

Ayie & Azie

Wah name macam dah dekat2 je kan....

Diorg tunang sabtu lepas.... 29 Mac 2014 (Sabtu)

Ayie berjodoh dengan orang dari Taman Gunung Mas Tampin....

Pun x jauh.... kite ikut tradisi lah dapat org dekat2 jerk....

memang nampak sepadan je tgk diorg.....

Ok jom tgk gambar2

Ini org kuat majlis.....

 







 



 
 



 
 

Monday, March 24, 2014

Wedding Mubarokah & Kamaruzzaman

Salam....

22hb aritu selamat berlansung majlis pernikahan dan persandingan adik ipar kt...

Berwalikan abangnya a.k.a suamiku yg tercinta....

Dengan 3 kali lafaz.... sahlah mubarokah menjadi milik kamaruzzaman....

Bagus imam tuh.... 3 kali lafaz lagi afdal.....

ok jom tgk gambar2 lah kan....

 
Ini hantaran dari pihak perempuan kepada pihak pengantin lelaki....
 
Tema Pink kaler gitu....
 

 
Ok yang kat bawah nih pulak....
 
Hantaran dari pihak lelaki kepada pihak pengnantin perempuan.....
 
Fresh flower hokey..... cantik2 kumtuman bunge2 tuh....
 
 
Kanak2 riang hihihi....
 
 
Nih masa nak akad nikah..... berdebar2 pengantin....
 
 
Ini family sebelah lelaki....
 
yang pakai baju purple blue tuh family pengantin lelaki....
 
mak nye yang duk tengah tuh.... muda lagi hiiihiiii...
 
yang pakai baju yellow blue tuh pulak dayang2 pembawa hantaran.... comel2 sume...

 
Majlis batal air sembahyang.....

 


 
kul 1.00 sanding.....
 
kanak2 mcm biase jd flower girl n boy la kan....
 
 

 

 
Mak pengantin lelaki tepung tawar....
 
 
Ibu Ayah n adik beradik pengantin lelaki.....

 
SeLaMaT PeNgAnTiN BaRu
 
MUBAROKAH & KAMARUZZAMAN

 

 
 
 
 




 
Terima kasih kepada semua yang hadir dan membantu....
 

Monday, March 17, 2014

Melaka-Johor-Singapore-Johor-Melaka (Part 1)

Salam....

Hokeh nak citer skit pasal program hujung minggu kami.....

Taraaaaa......

Pagi2 lagi da siap2 nak g Johor......

Lepas bagi anak2 sarapan n kt pun sarapan terus keluar rumah

Jumpe kakak kat tol Simpang Empat terus gerak.....

Berhenti singgah kat RnR Machap......

Just minum2 n bagi bubur je kat Daiyan...........

Sambung balik perjalanan....

Sebelum chek-in homestay.... singgah JPO.....


 
Haha berangan macam pengantin baru....
 
tuh hujung sana anak2 dah siap2 berlari nak masuk hahaaaaa
 
 
 

 Budak nih sibuk je mama nak amik gambar ngan papa die....
 
x bg can lansung mama nak manje2 ngan papa die....
 
Plan x nak beli ape2 pun dalam JPO nih....
 
sekali keluar bawak 2 pasang kasut pulak hihiiiiii....
 
 
 
Dah puas shopping jom g homestay....
 
 
Kami sewa kat Skudai je.... Mutiara Rini....RM 250 semalam bg hujung minggu....
 
Ok not bad gak lah sbb rumah tu ade 4 bilik tidur ngan 4 toilet.....
 
 
Ruang tv yang agak luas....
 
puas la budak2 nih berlari kesana sini
 
 
Dapur pun best gak.... kalo nak masak pun boleh....
 
Tapi ktorg makan luar jer hahaaaahhaaaa
 
 
 
Bilik pun cantik.....
 
Ade 4 bilik
 
 
 
Malam tuh ktorg g Danga Bay.....
 
Ade hotel baru nak bukak kot.....
 
Budak2 nih main je kat playground kat situ....
 
Oklah tempat bertutup.... so happy ler bebudak nih
 
 
 
 
Mama n papa just lepak2 kat luar je.... malas nak loncat2 ngan bebudak nih....
 
 
 
 
esoknye baru masuk Spore......
 
 
 
Dewan sebelah tuh pulak ade perlawanan sepak takraw... melayan le bebudak nih....
 
 
ape lagi dah abis perlawanan..... melasak lah kan....
 

 

 

 

 

 

 Lepas abis keje kawin.... berangkat pulang lah.....
 
time balik tuh boleh sesat pulak..... sesat kat ne... tau..
 
sesat sampai change hihihiiiiiii.....
 
 
hihi
 
time nak patah balik..... punyelah gayat...
 
kapal terbang besar lalu atas kepale hihi.... ktorg ingat ape yg bising2 atas kete...
 
rupenye kapal terbang lalu....
 
fuh gayat jap....