Sunday, October 19, 2014

Happy Anniversary 7th

Salam.....

Syukur masih diberi kesempatan menghirup udara bersama suami tercinta dan anak2....

Pejam celik je dah 7 tahun usia perkahwinan kami.....

3 hero hadir dalam keluarga kami.... syukur alhamdulillah......


Hurm masih lagi mencari2 mood untuk berblog..... hilang tah kemane...

Jap nak g carik hihihihhh...

Wednesday, August 6, 2014

Nur Ariana Sofea ~ 03 Ogos 2014

Salam Lebaran,

Adik kt Syafizah dah jadi ibu pada Ahad lalu......

Baby girl..... bertambah cucu perempuan dalam familyku....

Kite nih bilelah ye nk merase baby girl.....Moga Allah beri peluang kpdku dapat rezeki baby girl pulak lps nih.....aminnnnn....

Operation Mode..... kesian die.....

Baby comel nih diberi nama Nur Ariana Sofea.....

Sedap namanya.....

Time nih die belum bersalin lagi......

Tgh duk menunggu bile lah baby nih nak kuar....




Nih dah masuk wad balik lps operation...





Pandai die posing amik gambar.... hihi





Tuesday, August 5, 2014

Lebaran Aidilfitri 2014

Salam Lebaran,

Tahun nih pilihan warna family kami BIRU

Hihi mula2 malu gak nak pakai.....

Tapi bile pagi raya tuh nampak cantikla pulak....

Ramai pulak family org lain pun pilih warna tema yang sama.....

Ok sebelum layan gambar2 raya....

kite layan dulu masa time mantai.....

Biasa la beraya di Kg Tg Rimau....

Rasa skit suasana kampung.....


Macam tahun2 sebelum nih..... Bakar lemang untuk makan di pagi aidilfitri...


Oh ya... abang ipar kite masuk besi sebab jatuh time nak pasang frame gambar kat rumah baru pada  4 ramadhan lalu.....


Orang kuat dapur.... kakda....




Tgu lemang2 nih masak.....


Si kenit nih pun nak join.....


Malam tuh pula ade rombongan takbir dari surau.....

Pastu sume lelaki dalam rumah join same la kan ikut rombongan takbir tu....




Pagi Syawal....













Nanti sambung lagi yer.....



Monday, June 30, 2014

Happy 1st Birthday Daiyan Harraz

Assalamualaikum.....

Hari nih genap setahun umur putera ketiga kami..... Daiyan Harraz....

Teringat sewaktu bersalinkan dia..... ciuman pertama yang diberi...

Pelukan yang penuh dengan kasih sayang......

Tiada yang lebih menggembirakan hati seorang ibu sebaik melihat anak yang baru dilahirkan.....

Cukup membuatkan hati ini jatuh kasih dan sayang padanya.....

Kini Daiyan sudah mecapai usia setahun.....

Kenangan membesarkan Daiyan tersemat di hati dan sanubari....











Ya Allah.... Ya Tuhanku.....

Dengan rase rendah diri kupohon padaMu Ya Allah...

Kau berikanlah petunjuk dan hidayahMu

Bimbinglah kami dalam mendidik anak-anak kami 

Supaya mereka menjadi anak yang berjaya di dunia dan cemerlang di akhirat

Amin......




Tuesday, June 24, 2014

My Lovely Family.......

Assalamualaikum......

Pagi2 macam nih teringat pulak kronologi hidup ini.....

Perubahan dari kanak2 - anak dara - isteri orang - ibu kepada anak2....

Hurm.... rase sekejap jer masa berlalu....

Pejam celik kini aku adalah ibu kepada 3 orang anak yang comel2....

Jom tgk tumbesaran anak2 hihihi dan pembesaran keluarga hahaaaa

Di awal perkenalan kami.....


Abis je belajar... diploma je pun hihi.... tunang......


Bertunang dalam tempoh 10 bulan.... kami bernikah...











Bermulalah hidup berkeluarga.....

Tahun pertama menyambut raya.... 2008

Mengandungkan anak pertama....


Tahun 2009

Dah ade sorang cahayamata..... Darwisy Iqbal......


Tahun 2010.....


Tahun 2011

Lahirlah anak kedua..... Daim Mikhail


Tahun 2012 

Dua-dua anak semakin membesar....


Tahun 2013

Lahirlah putera ketiga.... Daiyan Harraz....


Syukur Alhamdullillah atas kurniaanMu.....

Moga hubungan keluargaku yang bahagia ini kekal hingga ke syurga......

Amin.......