Wednesday, October 31, 2012

Holiday KUANTAN - TELUK CEMPEDAK

Kuantan -) Teluk Cempedak -) Cherating -) Kulai -) Legoland

Salam rasenyer lame bebenar kt x hapdate blog nih....
entah la time nk update blog jer mesti ade hal2 yg akan mengganggu....
ok lah kt mulakan dgn kisah percuitan sempena My 5th Anniversary
pejam celik je dah 5 tahun kt berkongsi hidup bersama suami tercinta a.k.a AKMAL ISMAIL.....
Semua pahit manis masin tawar kelat ..... semua kami berkongsi bersama....
Syukur kehadrat Illahi di atas pertemuan jodoh ini.......
Sememangnya suamiku yang TERBAIK.....

Jom kita mulakan perjalanan......

19 Oktober 2012 (Jumaat)

Awal pagi lagi kami sekeluarga dah siap2 packing baju n keluar rumah...
Terus g sarapan untuk memulakan perjalanan yang aku rasekan jauh.......
hehehe suami yg drive sepanjang perjalanan....
kt mcm biase tgk anak2... anak2 tido... kt pun tido hahhahaaaa......

Tempat pertama yang dituju adalah KUANTAN



Kami sekeluarga singgah makan dulu kat gerai tepi sungai Kuantan...


Nak pekena ikan patin masak tempoyak.....


Ni 1st time kt rase ikan patin masak tempoyak.....
Oklah rase dier tapi x berape kene ngan tekak kt hahahaaaa.....
Agak2 berape kene charge ni....

RM 49.00 hah amik kau.... nak sgt rase ikan patin... (udang pun kt amik yg basau2 hihihihi)



Inilah kedai pilihan makan tengahari kami sekeluarga.......
Banyak gak menu n juadah dier... jom terjah jap....

punyelah banyak ulam-ulaman....
pilih jer mane berkenan kat mate....
pakcik tu dah pandang2 apesal dok amik2 gambar nih.... hish..
Oklah pakcik... x amik gambar dah.... hihi

lagi 1 yg special ade tapai yg diperbuat dgn daun ubi.... setangkai ade 3 harga RM 1.00

x beli pun coz dah kenyang.....
Sebelum berangkat ke destinasi seterusnya.... aktiviti wajib....
amik gambar dulu yer... tanda kenangan jejak kaki di Kuantan.....

Eh...eh macam tu pulak stail Darwisy amik gambar....

Turn papa....
Ok kali nih turn mama pulak amik gambar ngan anak2....
Dah siap2 jom kite gerak ke Pantai Teluk Cempedak.....

Amboi laju jer dah nampak laut kan... mama je tinggal blkg...
sempat gak la beli baju anak2 buat kenangan hihi.....

Anak2 seonok duk main2 tepi laut...
yang kelakarnyer si Daim tue takut sgt nk pijak pasir... geli kot...


Puas dok kene sakat ngan Papa n Abg die lah.... (hihi kene tinggal...)

Tapi ade 1 perkara yg membuatkan kt rase Si Abg leh diharapkan.....

Mcm nk belajar tatih pulak hihi...
Abang x sampai hati tgk adik kene tinggal.....

Sungguh2 si abg dukung adik dier hihi






Tuesday, October 9, 2012

The Puteri Pasific Hotel JB

Masih ligak lagi kepale ni dok pikir mane destinasi nk jln2 sempena 5th Anniversary...
Rase macam nak gune tiket Legoland jerk coz hujung tahun nih dah plan nk g holiday kat Port Dickson...
Kalau g legoland bulan 12 tentu2 ramai n koyak poket kt nih.....
dah try jeling2 kat The Puteri Pasific Hotel JB...

kite penah tdo kat cni time bwk rombongan ofis g singapore....
best jugak lah g sane....
time dok situ kt g nagn adik n anak2 jer...
husband x ikut coz keje......
bile sampai je situ memang pasang angan2 nk bwk husband g sane.....
moga2 angan2 tuh jadi kenyataan...
 skrg tgh dptkan harga n nk book bilik.....
harap2 ade yg kosong.....
tp td tgk yg eksekutif floor dah penuh.....
ermmm.... yg biase2 pun ok gak....

Monday, October 8, 2012

Pembakar Semangat Bercontest

Salam.....

Bile tgk kak Yumie dok citer dlm blog pasal sifu2 compers ni....
semangat nak update blog pasal sifu2 compers nih....

antara blog2 yang sentiasa saya bukak bile on je pc nih....







itu antara pembakar semangat kepada saya.....

bila tgk jer akak2 nih menang.... memang dlm hati nih syukur n rase mcm akak sendiri pulak yang menang....
tahniah sangat2 kpd akak2 nih semua.... murah rezeki...

terima kasih juga kerana dgn membaca berita kemenangan akak-akak semua semangat utk saya sertai contest berkobar2....

memang betul kate mak saya... kalau nak sesuatu kene berusaha dan selebihnya bertawakal moga allah permudahkan semuanya.....


amin.....






















Daim Jatuh Longkang

Ermmm.... bile fikir2 balik memang kt nih mama yang cuai coz anak leh jatuh
MASUK DALAM LONGKANG

semalam kt g makan Asam Pedas kat area dpn rumah.....
memang Daim nih agak lasak skit...
yela time2 mcm nih memang lasak
dah siap2 order..... pegang Daim...
bile makan kt dah sampai n husband nye dah sampai....
kt letak la Daim kat kerusi plastik ( org dewasa punye ok )
"baby chair lum ade lg lah dik" kate pekedai tuh...
al-maklumlah baru bukak kedai...
tapi memang asam pedas dier best sgt.....
ermmm... skrg pun kalau dpt nk makan lagik....
ops... teruskan cerita...
kite suap la si abang makan dulu.....
tak sampai seminit pun.. rase2 lum sampai pun nasik tu kat mulut si abang...
BANG..... ALLAHUAKHBAR......
Daim terlentang kebawah dan seterusnya....GOOOOOLLLLLLL....
Betul2 dalam longkang....
kt dah terpegun.... eh tergamam....
pakcik kat meja sebelah cepat2 amik Daim dr dlm longkang...
Lencun tau tak....
bau ..... memang mang aiiiii.....
terus bwk g toilet...
buang pampers n baju2 dlm tong sampah....
bergigil badan nih...
nasib baik air longkang tu x penuh....
syukur tiada kecederaan...
dalam basah2 n bogel2 tuh bwk anak blk n mandikan semula....
yang kelakarnye ktorg g kedai dpn tu just naik motor....
si Daim bukan main lg gelak2 nak naik moto...
pakcik meja sebelah tuh terkejut.....
Eh cepatnye dah happy  balik....
pastu pandang kt kate
tadi mungkin malaikat sambut...
kt pun rase mcm tuh....
syukur alhamdullilah....
Daim selamat tanpa sedikit calar pun....


memang besar sok mama ckp yg Daim nih lasak sampai mandi air longkang....

Syukur Tiket Legoland dari contest maybank

Semalam dpt call dari posman kate ade surat dr maybank... berdaftar.....
tetibe je rase ade loan yg tertunggak....
so kt terus call branch maybank kat cni.....
tanye  la kot2 ade yg tertunggak coz kt gune auto debit...
org maybank tu kate x de....
owh mungkin tawaran kad kredit kot.....
ermmmm terus x risau....
balik je terus tgk kat peti surat da ade sampul dr maybank...
rupe-rupenye tiket legoland.....
syukur alhamdulillah...

nampaknye leh jln2 kat Jb.... hihi

Monday, October 1, 2012

Kesedihan & Kegembiraan

Jumaat lepas suami balik keje....
terus duduk sebelah kite cakap yang biras a.k.a Abg Azli a.ka pak ude (utk Daim n Darwisy) accident motosikal...
Die berlanggar dengan bas yang nak berhenti amik penumpang.......
Kaki kanan patah.....
Aduhai.... sakitnyer tuhan jer yang tahu........
So suami ajak g tgk die kat Hospital Seremban...
So agenda hari sabtu melawat Abg Azli kat Hospital Seremban....

Berita kegembiraan nye pulak....
suami cakap "ayang ade masuk peraduan indocafe x?"
mak ai... bilo lah yo....
pastu suami dok ckp ade org indocafe call suh dtg Mydin Mall Melaka kul 11 pagi Ahad....
owh baru kite ingat ade join contest indocafe kat sane...
kene POP RM 10 ke atas leh join contest...
kite kebetulan ade beli indocafe n just letak jer resit pembelian kat dlm kotak yg disediakan....
rase ade dlm 3 kali kot.... sbb kite memang beli brg2 dapur kat Mydin.....
2 kali name kite n 1 je name suami....
hai dah nasib n luck suami...
name die yg sangkut...
ini kali ke2 name suami yg sangkut utk lucky draw contest.....
hihi kite selalu perasan kalau name kite jarang dapat lucky draw...
mungkin dah tertulis kalau base on lucky draw nih name suami jer yg selalu sangkut..

 walau apepun syukur di atas kemenangan ini......