Sunday, March 31, 2013

Baby Boys.........

Sabtu lepas kt ajak suami g scan baby dlm perut nih.....

Wah mula2 suspen je kan.....

Kt dtg awal gak lah.... dlm kul 9.15 pagi.... ops klinik tuh bukak jam 9.00 pagi....

Masuk2 jer terus daftar...... n dpt no 14

Lepak2 jap pastu dlm kul 9.50 Dr. panggil masuk....

Kt sebenarnye x kisah baby girl or boy.....

Memang la ade secebis harapan nak baby girl..... tp naluri kt kate boy....

Memang kt belum bersedia nk handle baby girl....... baby boy petik jari jerk... haha

Scan2 tgk jantung semua normal.... buah pinggang dah berfungsi dgn baik....

Memang comel sgt.......

Bile tgk jantina ops.... lelaki lagi.....

So insyaallah bulan 7 nih kt akan ade 3 anak lelaki.....

Syukur alhamdulillah..... kami sekeluarga redha dengan rezeki dan ketentuannya.....

Just Darwisy je sikit kecewa sampai nangis2 kat klinik tuh.......

Ye lah mungkin die mengharapkan baby girl...... sbb dah ade baby boy Daim..

Walau ape pun kt bersyukur sgt dgn pemberianNya..... amin......

p/s: so belum boleh berhenti..... kene teruskan usaha.... dapatkan baby girl pulak......

Monday, March 18, 2013

Hadiah Cuit-cuit Suami Isteri SDK Julai 2012

Semalam sebelum g check perut sempat lah g pos office kat Alor Gajah nih....

Yelah kalau pos laju compem kene g collect sendiri kat PO....

Nak buat camno kan..... laki bini keje so x de org kat rumah....

Sebenarnye kt pun dah lupe pasal ruangan cuit-cuit suami isteri SDK nih...

Yelah keluaran Julai 2012.... so lupe2 ingat lah....

ok ini novel yg kt terima.....



Belum pun sempat nak baca.......



Ops sebagai kenangan kt nk tepek gambar yg kt hantar tu yer.....

Kandungan Kini Mencecah 6 Bulan

Syukur Alhamdulillah.....

Tadi mcm biasa g Klinik Kesihatan Padang Sebang......

Check HB... amik darah.... test urine.... mcm2 lglah....

Pastu dengar jantung baby.....

Nurse tuh tanye ade rase gerak2 x.......

Fuh bukan gerak jer nurse siap menendang lagi.... hihi...

Pastu dlm proses dengar jantung baby tuh..... baby dlm perut nih asyik gerak2 n tendang2 jer...

Ketawe besar nurse tuh.... baby ajak main2 plak....

Kejap2 die tendang2 tangan nurse tuh pegang perut kt....

Hahahaaaaa...... nurse tuh siap kate betullah bkn gerak jer.... dgn sy kene tendang2 hahaaa...

Mama doakan anak mama dlm perut nih bakal jadi anak yang soleh (kalau lelaki) dan solehah (kalau perempuan) ....... amin....

Bulan depan rancang2 nak scan lah.....

Nak tengok lelaki ke perempuan.....

Kt x kisah mane2 pun .... lelaki pun ok.... perempuan lagi ok...... hihi..

Ops td dpt novel daripada SDK..... ok belum bace pun lg.....

Nnt kt update eh......




Thursday, March 14, 2013

Bersalin Di Mana

Kandungan kt skrg dah masuk minggu ke-24 minggu.....

Pejam celik je dah kandungan kt kini dah masuk 6 bulan.....

Tetibe teringat waktu bersalin kan Darwisy n Daim.....

Kedua-dua anak bujang kt bersalin kat Hospital Besar Melaka....



Yup memang x dinafikan ramai yang bertanggapan negatif pada perkhidmatan yang ditawarkan....

Tapi syukur alhamdullilah..... segala yang negatif yang diceritakan tidak berlaku pada kite....

Secara peribadi kita insan biasa kadangkala tidak lari dari kemarahan dan kesilapan....

Layanan yang kite terima memang kt berpuas hati.....

Yelah kt pun kerja goverment kan.... memang banyak kerja dan terpaksa melayan pelbagai kerenah manusia...

Tapi kalau kt layan mereka(nurse@doktor) nih baik2..... insyaallah..... kt pun akan dpt layanan yg baik...

Teringat kt waktu bersalinkan Darwisy..... ye lah anak pertamakan....



mane lah tau pasal teran meneran nih.....

Siap cakap ngan senior nurse nih yang kt x pandai nak meneran...... tlg lah ajarkan.....

Pastu die ajar kt berzikir n ingat Allah.... tenang hati kt nih....



Siap die mintak tlg staff die urutkan belakang kt.... lega rasenye....

Die cakap kt nih dah mcm anak die coz anak die pun lebih kurang umur mcm kt.....

Bile dah macam tu layanan nye hati terus je tenang n senang je bersalinkan Darwisy.....

Bile time bersalinkan Daim pun mcm tuh jugak.....



Kali nih lebih mudah sikit..... mungkin dah ade pengalaman sikit sebelum nih....

Lebih hari jugak.... so hari ke-7 memang kene paksa lah kan....

Orang kate kalau bersalin paksa nih sakit..... tapi kt berlainan pulak....

Doktor masuk ubat pun sekali jer.... pastu dah rase gesa nak bersalin.....

Masuk je kat dlm kamar bersalin tuh terus nurse nih siapkan ape yg patut....

Pasang CTG.... tgk tekanan darah n mcm2 ar.....



Yang best nyer tuh suami tgh siap2 pakai baju putih tuh.... masuk2 je tgk kt dah bersalin dah...

Hahahaaa..... pengalaman yang menyeronokkan.....

Tapi time bersalin Daim tu x ramai nurse n doktor pun coz mereka semua busy tgkkan pesakit sebelah...

Kesian jugak bile dengar die meraung2..... yelah dgr jugaklah nurse tu ckp dah bukak 10cm tp baby still x kuar.....

Takut kt time tuh....

Masa bersalinkan Daim ade pelatih yg setia duk sebelah kt yg sentiasa urut blkg kt n ajar zikir.....

Dlm pada die try2 pasang CTG tuh... die tlg usap2kan blkg kt.....



Memang lega kalau ade org amik berat kesihatan kt......

Memang cepat coz mule2 je masuk 4 cm..... x sampai 15 minit baby Daim pun keluar.....



terkejut jugak nurse yg mule2 hantar kt.....

Siap die ckp " Amboi cepatnye.... kt dok tgk pesakit yg dah 10cm buka nih pun belum bersalin2 lagi.... die baru 4cm dah bersalin"..... kt kate syukur kak semua dipermudahkan...

Nurse tu senyum jer.......

Pastu koyak pun x byk.... skit jer.... Pensyarah merangkap doktor tu je yg tlh settlekan jahitan....

Siap kene perli lg dgn nurse tuh.... amboi dik dpt layanan VIP ko yer......

hihi.....

semuanya telah selamat.....

Sekarang nih tgh tunggu kelahiran untuk anak ketiga.......

Dalam hati nih sentiasa berdoa semoga Allah permudahkan jalan untuk kt bersalin nanti....

Mohon juga kpd kwn2 utk same2 doakan kesihatan kt n baby yer....

Amin.........


Friday, March 8, 2013

Universal Studio Singapore @ Dumex Dugro

Salam agak lama jugak x update blog nih......

Semalam mkn ngan kwn2 opis kat Kedai Sambal yg popular kat Tampin nih.....

sambil tunggu pesanan tiba.... kwn kt dok belek2 lah Harian Metro.....

selak punye selak tetibe ternampak keputusan Peraduan Dumex Dugro.....



wah terus terjah tgk name kt ade naik x......

waaaa.... waaaaa..... sedih la pulak name kt x de.......

kiter pun tgk balik senarai name pemenang........



YAHOOOOO.................. no 29 Akmal Bin Ismail.....

wah gitu name husband yg sangkut.....

memang bertuah la name akmal tuh... hihi

kt just hantar 2 penyertaan jer.... syukur... sangkut 1......

kt tgk list name kak suzie n husband die pun ade......

tahniah kpd semua pemenang......

tercapai jugak impian nk msk USS.... bersama-sama anak dan suami......



dulu dok perhati dr luar pagar jer........


syukur alhamdulillah moga dipermurahkan lagi rezeki kami sekeluarga............