Tuesday, February 25, 2014

Main Layang-layang di Pantai Puteri

Sabtu lepas.... aktiviti riadah bersama anak2 adalah main layang2....

Fuh dah la panas skrg nih.... leh lak bebudak nih request nak main layang2....

Papanye pun laying je lah kan.....

Mangsa mcm biasa mama nih lah kan duk tercongok tgk korang main layang2.....

Time tu ade org buat kenduri kawin....

Cantik view sanding tepi pantai.... hihi.....

Wah dah mcm persandingan Nora Danish plak....

Tapi Nora Danish nak sanding kat pantai Bali......

Ok jom tgk2 gambar diorg tgh main layang2.....

 
Daim cam biasa buat hal sendiri jerk.....
 

Yang kelakarnyer layang2 darwisy terbang jauh.... die terlepas tali....
 
Ape lagi sangkut kat pokok....
 
Angin pulak time tuh kuat.....
 
Kire2 15 minit camtu layang2 tuh terbang lintas jalan plak....
 
Papa die duk kejar2
 
Layang tu tersangkut pulak kat wayar letrik....
 
Yang kelakar Nye rumah tu adelah rumah tuan kedai yg jual layang2 tuh...
 
 
Hahhhhhaaaaaa pandai layang2 tuh balik umah sendiri.....
 
Sib baik dpt balik..... kalo x mesti papa mengamuk..... hahaaaaa
 
 
 
 
Nih lah bakal penyanyi...... hahahaaaaa.....
 
Nih gambar utk cover album terbaru dier....
 
hahaaaaaa.... mcm2 hal la budak2  nih......
 
 
 
 
 

 

Thursday, February 20, 2014

5 Kotak......Total 25 bungkus....

Hihi

Sabtu lepas orang Nationwide Express call kate ade barang nak hantar.....

Dah agak dah mesti susu Dumex Dugro.....

Tak lame pas tu adik plak call kate susu Dumex Dugro org tu nak hantar....

Ape lagi amik kesempatan lah....

Call blk org tadi kate suh hantar sume kat umah hahaaahaaaaa...

Kang payah gak kalo dah antar umah adik... nk kene g collect pulak.....

nih die..... heheehheheeee...


Syukur Alhamdulillah......

Rezeki anak2...... Berkat contest2 nih kan.....




Satu kotak lagi kat kawan..... Selasa aritu die dah bagi..... TQ kak ina....



 
 





Monday, February 17, 2014

HaPpY BiRtHdAy.......... cutemama1702

Semalam genap umur kite 29 tahun.....

Kire tahun nih last la dpt sambut 20an....

Tahun depan dah masuk 30an plak....

Cepatnye masa berlalu.....

Pencapaian sebelum masuk umur 30....... ape yer...

HOKEYYYY........

Pada usia 29 tahun..... kite dah dapat

LAHIRKAN 3 ORANG HERO........

 
 
Syukur Alhamdulillah....... rezeki dunia akhirat......
 
 
REZEKI DUNIA YANG DIPEROLEHI.......
 
1. Rumahku Syurgaku....
 
 
 
2. Kereta Idaman....


 
3. Pingat Masyarakat Cemerlang (PMC)
 

 
 
Hurm..... ape lagik ek..... hihi oklah
 
 
HAPPY BIRTHDAY CUTEMAMA..................


Tuesday, February 11, 2014

Darwisy Iqbal

Assalamualaikum................

Pagi2 lagi Darwisy dah buat lawak.....

Darwisy : Mama, hari ni hari ape?

Mama : Oh Rabu.... kenapa?

Darwisy : Hari ni boleh cuti tak mama?

Mama : Kenapa pulak... hari ni kan hari rabu... kene sekolah...

Darwisy : Ala Darwisy rase dah lame x cuti la mama.... hihiiiii....

Sabar je la kan.... sesuke je die nak g sekolah ke x nak....

X dapat eh darwisy... x boleh ponteng2 sekolah.....

Tgh siap2 nak g sekolah pagi2 nih.....
 

 
Pagi2 bukan main lagik nak hensem2 g sekolah....

 
Hahaaaa.... nih duk suh senyum die menguap pulak.... hihiiii...
 
 
Zaman sekolah sekarang x macam dulu2.....
 
 
Banyak betul larangan kat sekolah.....
 
Cikgu2 pun mesti tension nak ajar murid2 sbb x leh marah... x leh rotan....
 
 
 
 
 
Secara peribadi.... pendapat saya kalau nak ajar anak mesti la kene ade hukuman....
 
Dalam islam pun dah ajar kalau anak x solat umur 7 tahun dah boleh rotan tapi x la memudaratkan...
 
Nih sume x boleh samapai berleter pun dilarang... macam mane tu yer....
 
Cuba kita berada kat tempat cikgu.... mesti peningkan...
 
Entahlah dunia sekarang.....
 
Kalau kt dulu semua senarai di atas tuh dah merase hokey....
 
Tu yang buat kite jadi " orang " bukan "orang2"....
 
Apepun kt still ckp kat cikgu Darwisy..... Kalau Darwisy nakal... rotan die sikit....
 
Dengan niat mengajar dan mendidik.... jangan sampai memudaratkan dah  la.....
 
Hurmmmm same2 kite renungkan....
 
 
 
 

 

Monday, February 10, 2014

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"

 
Salam..... Wah masuk jer blog nih.... celik terus mata yang kuyu nih tgk banyak bling2....
 
Cantik blog.....
 
Nak join jugaklah....
 
Mane la tau ade rezeki utk beday kite 17 Feb nih.....
 
 

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014
KLIK SINI JIKA NAK TENGOK HADIAH 
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA YANG AKAN CABUT UNDI (",)
 
 

"Visit Malaysia 2014 Contest"

http://cheriterazanyra.blogspot.com/2014/02/visit-malaysia-2014-contest.html


Fuh seharian saya godek blog yang baru saya kenal.....

Salam perkenalan dari saya.......

Memang besh la terjah blog nih..... ade contest....

Hadiah pulak memang tgh duk survey nak g.... hahaaa

Apartment Bayou Lagoon Resort Melaka

Ade plan gak nak jalan2 bawak anak2 tido sane...

Kalau dapat voucher lagiiiikkkkkk bagussssss....

HASIL TERJAHAN KE BLOG NIH......

jeng... jeng...jeng......

JAWAPANNYA ADALAH :-

 
Impiana Resort Cherating, Pahang Darul Makmur
 
 
Swiss Garden Resort & Spa Lumut, Perak Darul Redzuan
 

 Pantai Tanjung Rhu, Pulau Langkawi, Kedah Darul Aman
 
 
 Pantai Cahaya Bulan, Kelantan Darul Naim
 
 
 Nexus Karambunai, Sabah
 
 
Sutra Beach Resort, Terengganu Darul Iman

Hah.... betul la kannnnn.....

Sunday, February 9, 2014

Mandi Manda

Wah semalam Melaka dah kembali pada suhu asal......

Macam  biasa la kepanasan kalo duk  rumah.....

So untuk sejukkan diri kenalah g carik tempat2 yg leh sejukkan badan....

PANTAI NO!!!!!.....memang x larat kalo nak ke pantai dgn baby lagik..... fuh...

So husband duk ajak g mandi sungai.... JOMMMMMM.....

Sungai ala2 air terjun nih x tau ape name die.....

Sbb 1st time g dulu biras kt yg tunjukkan.....

Siapkan juadah.... ape lagi jom mandiiiiiiiii n makannnnnnnn....
 





 

 

 

 
 
 
Seronok budak2 nih mandi....... nanti sebang2 kite g lagi eh.....













Air-Cond Kete Kancil ku RM750

Hah amik ko......

Aritu pagi2 tokey tu ckp dlm RM280 jerk....

Wah dah plan yg lebih duit tu nak tukar sarung kerusi kete kancil tu....

Naik tengahari tokey tu call kate banyak yang dah rosak.....

Memang dah agak pun sbb dah lame x gune ari-cond.....

Pastu die kate itu ini... sume dlm RM 750.... nak buat x.....

Kite kate ok je lah.....

Faham memang kalo kete lame camtu lah ragamnye....

Ape2 pun dah selamat dah repair sume.... tinggal gaji nnt nak tukar minyak itam pulak...

Kete kalo kt jage baik2 insyaallah...... lame tahan n kurang meragam....

hihiiiiiii

Thursday, February 6, 2014

Servive Air-Cond Kereta Kancil

Hurm.....

Hari nih g antar kereta kancil g service air-cond......

Baru kejap tadi pomen call kate sume dlm RM 280

Oklah tu..... x lebih dari budjet......

Keta kancil nih memang la kt sayang....

Keta yang pertama aku guna sampai hari nih.....

Keta kancil nih sebenarnye kt just sambung bayar dari kakak....

Skrg dah abis hutanggggggg.... tu yg sayang....

Lagipun x banyak buat hal.....

Tiap2 hari g keje mesti guna keta nih..... kalo nk jalan2 je baru guna alza....

Kancil kan jima minyak n ringkas nk cilok2 hahaaaaa.....

Hurm plan nak tukar carpet kete lah pulak............

 
 
Time nih kete kancil kite mengalami kecederaan..........
 
Kesan akibat daripada lantingan batu time orang2 SWM potong rumput.....
 
Oklah nnt kt update pasal kete nih lg yer....
 
 
 

 

Tuesday, February 4, 2014

Merpati

Sejak kebelakangan nih selalu je tgk luar rumah banyak burung2 merpati......

Memang seronok tgk burung2 nih terbang.....

Mule2 dulu saje la bg burung nih makan beras......

Dah tu anak2 dah tengok.....

so memanjang bile burung tuh dtg je mesti diorg g amik beras bg burung tuh makan.....




 
Haaaahaaaaaaa.....
 
Budak nih duk seronok dapat bagi burung makan hihiiiiii

Monday, February 3, 2014

Happy Birthday Ejah.....

Assalamualaikum......

Macam mana kesihatan hari nih..... moga sihat2 sentiasa.......

Hari ni 4 Februari 2014...... Birthday adik bongsu kite.... ejah

Ala yang baru kawin hari tu.......



Hope mereka akan kekal bahagia hingga ke jannah.... amin.....

sekarang nih die dah pregnant..... yahoooooo.... dapat anak buah baru....

Sekarang macam biasa la orang mengandung memanjang mabuk n muntah2 hahaaa....

Same macam keadaan kite kalau isteri mengandung suami yang mabuk n demam2 dulu....

Tapi kalau suami kite x lah teruk bebenor sampai seminggu demam siap masuk hospital....

Haha sian tgk pasangan nih....... takpe lah jah nih sume dugaan mengandung.........

Oklah... untuk ejah HAPPY BIRTHDAY.....


Sunday, February 2, 2014

Kenduri Kawin & Riadah

Assalamualaikum......

Dah tak nak bg salam2 jerk sbb bagi salam penuh lagi bagus........

Minggu nih memang banyakkkkkk la kenduri kawin......

Sabtu aritu jer attend 4 majlis kawin..... fuh.... boleh mkn nasi minyak 2 tempat jer...

Yang lain just amik yg ringan2...

Ops perasan pulak skrg nih dah mcm trend.... kalau ade majlis kawin ade aiskrim...

Anak2 tu memang ler peberet diorg nih....

Sori er x der gambar lak.....



Okeylah yer kite cite pasal semalam je lah.....

Semalam dok g mengantar pengantin perempuan yg merupakan adik ipar kakak kite....

Die dapat org Bukit Broga.... dekat2 ngan Semenyih tuh.....

Time g tu anak2 dah Nampak kuda.....

Sebelum pengantin berarak, anak2 dah pesan mama kang kite g tgk kude eh....

Hish ade jer tau budak2 nih....

Tiket masuk RM5 sorang.... dewasa n kanak2 same harga.....

Pitammmmmmmmmmmmmmmm........

Mule2 masuk g terjah arnab.....

Bagi makan2..... satu plastic tu je dah RM10..... fuh betul2 leh buat duit


Ini pulak gambar adik pina.....


Dah besar die skrg...... oh yer umur die same ngan Darwisy...........


Rabbit kat cni dah kenyang2...... yela ramai yg menyuap carrot kat diorg.....


Anak bujang kite..... Daim Mikhail..........


Yang nih Darwisy Iqbal...... payah tul nak suruh die pandang camera.........


Di suatu sudut.... seekor rabbit mendapat layanan dari suamiku.... hahaaaaaaa.....


Daiyan seronok tul time tuh tgk rabbit makan hihi....


Tengok tuh ketawe jer memanjang....



Pas layan rabbit duk naik kuda pulak..... naik kuda RM8 sorang..........



Mule2 Darwisy yang naik.... pastu apelagi sume duk merengek nak naik pulak.....





Aqil naik gak...... cam takut jer...


Adik Pina pulak........




Hah yang Daim nih kelakar sikit..... amik gambar kemain lagik....


Enjoy jer naik kude.... dah turun tgk muke dier hahaaaaaa............


Duk pegang baju sbb takut kude pandang die... hahaaaaa.....


Kude tuh pulak mcm menyakat Daim..... gelak besar ktorg tgk gelagat Daim..... haaaaaahaaaaaa....


Dah abis jalan2 kat sane singgah Taman Rekreasi Sungai Tekala.....

Mandi manda pulak budak2 nih kat sane..................





Hurm.... riadah kali nih rase cam best jer.......

p/s: rindu pulak nak holiday ngan diorg sumer.............