Thursday, June 28, 2012

Kenangan Indah Di Hari Raya

Khas untuk Contest Yumie... hohoh hadiah nye lumayan jugak bagi cutemama nih....
dok buat2 lupe plak nk letak gambar nih....


Al-kisahnye....
Pada suatu hari di hari raye... ahhahaaaa melalut lak... ok mulakan cerita anda...
Bulan Ramadhan bakal kembali lagi.... Bulan Syawal juga akan turut menyusul....
Kenangan Indah Di hari Raya sudah semestinya bergembira dengan kehadiaran cahaya mata yang menyerikan lagi suasana hari raya.....

Trilogi Hari Raya Cutemama..... wah gitu......

Lebaran Syawal Tahun 2006

Time raya keluarga kekasih kite... hihi skrg suami lah...
datang beraya di rumah dan membawa perkhabaran yang gumbire..... hihi
Kehadirannya adalah untuk MERISIKKU... mak ai..... tetiba jiwa nih romantik n malu2 plak... hihi
dan kesimpulannya IKATAN PERTUNANGAN...

salam bakal mak mertua pun leh ketawe lagik kan.... kweng3...

Lebaran Syawal Tahun 2007

7 Syawal....
cutemama sah menjadi isteri kepada AKMAL BIN ISMAIL.......
ianya bukan sekadar gelaran tetapi penuh dengan tanggunjawap sebagai seorang ISTERI........
Puan Siti Nor okey.... bukan lagi cik adik Siti Nor....


kire orang tengah beraya... kite duk bersanding atas pelamin hihiiiii....

Lebaran Syawal 2008

Alhamdulillah... setelah 6 bulan menunggu kite dikurniakan zuriat yang pertama... 
Time tuh die hanya dapat beraya dari dalam perut kite jerk.....
Orang dah berkeluarga so buat la OPEN HOUSE.... 
En Hubby belikan kek plak.... ye la ANNIVERSARY yang pertama...
so terpakse la kawan2 n saudara yang datang tlg kami sambut 1st Anniversary hihihih....

ini keluarga kecil cutemama....

ini kawan2 yang datang beraya pun kene nyanyi hahahahha...

Lebaran Syawal Tahun 2009

Buat pertama kalinya cutemama sekeluarga dapat mengumpul duit raya.....
kalau selama nih kite bagi kat orang, tahun nih bermula lah berbalas duit raya...


hah memang x sangka bukak2 jer sampul raye dpt RM 50... 
mak ai.... dulu2 mane la kiter merase semua tu kan....
memang seronok bila...... kami dapat beraya bertiga...

Tema Biru

Lebaran Syawal Tahun 2010

Juga bagi cutemama ianya ibarat pelangi yang hadir setelah seharian kehujanan....
cutemama yang keguguran bulan Julai mengandung semula pada bulan Ramadhan...
Bulan Syawal tahun tuh Baby 2nd pulak beraya dari dalam perut....

Tema DarkPurple

Lebaran Syawal Tahun 2011

cutemama dah berjaya menambah ahli keluarga... hahahha aik menambah?......
kehadiran putera kedua cutemama lah.....
tahun 2011 kami dah dapat beraya berempat..


Alhamdullilah..... syukur padaMu Ya ALLAH atas kurniaan kebahagian ini...
Harapan ku agar setiap Lebaran yang mendatang memberi seribu makna dalam hidupku....
Amin.......

Kepada suamiku yang tercinta AKMAL BIN ISMAIL terima kasih kerana memberi peluang kepadaku untuk merasai kebahagian sebagai seorang ISTERI dan IBU.......



Kisah ini dibawakan oleh cutemama khas untuk Yumie....

Wednesday, June 27, 2012

Sukaneka Tadika JAIM Zon Timur - Part 1

Sabtu lepas sudah berlansungnya Sukaneka Tadika JAIM Zon Timur...
Darwisy pun join gak...
Pagi2 lagi dah ke Sek. Keb Padang Sebang....... yang mana dahulunyer sek kite...
dah byk gak perubahan kat sekolah tuh.....
Sebelum majlis bermula... semua murid dipakaikan dgn pelbagai pakaian mengikut tema tadika masing2....
Tadika JAIM Tg Rimau bertemakan KOBOI....

Memang darwisy happy lah... yer la dier kalo bab2 pakai baju2 cam nih memang ghomar (suke)...

Tetamu Kehormat tiba jam 9..00 pagi......





Acara dimulakan dgn perarakan ....


Jom kite layan dulu perarakan mereka.....
semua comel2 n kreatif sgt2......













Ok kite layan pulak sukaneka......

hah tgk tu.... darwisy paling semangat... hahhahaa kwn2 lum sampai pun lg.....





Tuesday, June 12, 2012

ILHAM Resort Port Dickson

Hujung bulan nih kite n family nak g holiday kat ILHAM Resort Port Dickson...

Hujung tahun lepas pun dah pergi sebenar nyer...
Time tu pegi coz sambut beday En.Hubby, Darwisy,(kan diaorg kongsi beday yang same - 20 Dec)
mak 2 Januari n ayie 31 Dec (adik lelaki kite)
Kakak kiter Kak Da dah g dulu ngan mak.....

kiter sampai malam sikit coz nk g amik kek n tunggu En.Hubby kite balik kerja....
malam baru sampai.... sampai2 jer check-in... borak2 jap terus tido....
Esok tu pagi2 lagi budak2 termasuk anak2 kite dah g mandi kolam...
ye la bukak2 jer pintu terus nampak kolam...
haha x yah mandi pagi terus jer g kolam mandi ahhahhaaa...
 punyelah budak2 nih seronok...
tapi mereka semua dipantau hihii oleh...... Pak Ngah dier a.k.a papa adik pina n Aqil...

sakit kepale abg lan... hihi

pastu kitorg ade buat sukaneka tapi gambar x do lah pulak dlm pc nih.... aduhai...

mcm biase aktiviti utk ktorg g rayau2 kat situ ler.... carik ilham... uweks...



sampai puncak menara ILHAM kitorg terjah hihi

Time duk kat atas tuh nampak ade org buats sesuatu dibawah... 
ape yer......
jeng2...

SAMBUTAN TAHUN BARU 2012

wah nih dah kire bagus coz memang agenda malam kami ade BBQ....


hah dipendekkan citer.... ade Pertandingan Karaoke Tahun Baru...

so kaki karaoke abang lan n kakda memulakan langkahnyer...


disusuli pula adik bongsu kite 
Ejah....
eleh malu-malu kucing plak....


ops dalam hati pun nak nyanyi gak...

tapi kne mintak izin ngan En.Hubby dulu...
mule2 En.Hubby mcm x bagi... last2 baru dier bagi aduh......
terus g tgk leh join lg x.... huh nasib baik tp last ok....
bayangkanlah peserta terakhir.....
kite sajer jer nk hilangkan tension...
kiter nyanyi lagu jerat percintaan - Siti Nurhaliza
kan suare kite iras2 CT hihihihih perasan sungguh....

sambil dok menunggu giliran utk nyanyi teruskan acara potong kek dan penyampaian hadiah...



inilah dier hadiah yang telah keluarga kite terima hadiah harijadi + hadiah sukaneka + hadiah cabutan bertuah

pastu dengar ade acara penyampaian hadiah pertandingan sukaneka

kite dah putus asa dah coz tempat kedua pun org lain.....
dah tentu2 kite kalh nyer....
tibe2 Emcee sebut pemenang adalah yang menyanyikan lagu JERAT PERCINTAAN
 Wah sunngguh x sangka... Juare karaoke dimenangi oleh cutemama...
hahahahahhahahh..

dan hadiahnyer adalah....

Penginapan di ILHAM ..... so hujung ulan nih leh tido free
dan acara kemuncaknyer

BUNGA API




Pa&Ma dan SDK Julai 2012

Semalam kite ade beli majalah kegemaran...
biase la Pa&Ma dan SDK...
Memang tiap2 bulan kite akan beli.....
untuk bulan isu keluaran bulan julai 2012

Majalah Pa&Ma Julai 2012

+


kiter ade keluar 2 ruangan...

1. Ruangan Raikan....


2. Ruangan Permata Hati


Untuk Majalah SDK Julai 2012 pula...


En. Hubby dengan Darwisy...
time tuh kat Genting Highland....

Ruangan Cuit-cuit suami isteri......



Rase2 dah kene g cuci gambar lain lak...
nak hantar lagi kat peraduan majalah...
hahaha kite memang suke bab-bab join peraduan majalah nih...
coz utk dijadikan kenangan....
hihihi...



Saturday, June 9, 2012

Men In Black 3

Khamis malam aritu kiter g tgk citer Men In Black 3.....
Tiket free so jgn membazir...
Abis jer keje terus g amik Darwisy terus g AEON Melakaraya....
sib baik x penuh.... so lapang lah sikit....
tp yg bestnyer Darwisy dok membebel tanye tu,tanye nih...
hurm... nasib baik x de yg sound hihi..
yg ketawe tgk gelagat Darwisy ade lah....
sebelum masuk sempat la amik sikit gambar2 Darrwisy...
yela nk tunggu En.Hubby balik keje...  so main2 lah kamera nih...



pastu  ternampak lak Spiderman.... 
Darwisy dah dok ajak tgk Spiderman lak...
oklah kalo free nnt kt g tgk yer....