Tuesday, April 23, 2013

USS SINGAPORE VS PREGNANT 30 WEEKS

Salam,

Jumaat lepas sempat g Pos Office kat Alor Gajah amik surat yg register...

Macam biaselah.... laki bini keje so siang memang x de org kat umah....

Agaknye posmen pun dah prepare surat amik kat pos office siap2 ahhaaaaa......

Yelah memanjang jer x de kat umah.....

Memang dah agak barang or surat peraduan.....

Tekaan yg tepat.... baucer yg kt menang tiket ke USS Singapore by Dumex Dugro....




Ops kt pulak.... name husband kt lah....

Nama AKMAL yg bermaksud SEMPURNA.....

Walau apepun syukur atas kemenangan ini......

Dalam pada gembira ini..... terpegang pulak perut nih....

Kt sekarang dah masuk 30 minggu.....

Ade yg kate x leh naik flight la.... x leh masuk Singapore lah.....

Aduhai kesian nyer kt.....

Mcm mane nih yerk......

Rindu pulak nk g Singapore..... dulu duk kat luar pagar jer....



Sian Darwisy..... skrg dah leh msk kt pulak pregnant......

Aduhai.... UJIAN2......

P/s : kwn2 ade pengalaman naik flight time pregnant x? or masuk Sinagpore time pregnant......



Monday, April 15, 2013

Persiapan Untuk Kelahiran Bayi Lelaki Ke-3 Kami....

Salam......

Minggu lepas berkesempatan untuk membeli barang2 keperluan bayi yg dijangka lahir
pada 7 Julai 2013 nih.....

Yelah kami sekeluarga pun dah mengetahui jantina bayi yg kt kandungkan ini....

Baby Boy.....

Dah tentu memudahkan kt utk beli brg2 yg sesuai utk baby boy.....

Ade brg2 yg kt x perlu beli... coz gune lame punye... still elok lagi kan... nape nak membazir....

Untuk peringkat permulaan kt dah berjaya sambar barang2 nih....

heheheeeeee.... dah mcm nak sambut baby first kan....

Yelah kt nih mcm x sampai hati nk bg baju abg2 die dah gune dulu..... stilllll jugak nak cari yg baru...

Insyaallah kalau ade rezeki sampai anak yang ke-10 pun kt akan beli baju2 baru utk baby baru..

Ok jom tgk baju ape yg dah tercapai dek tanganku ini......

Baju nih nampak boboi sgt2 kan.... yg nih beli kat Family Store Melaka Mall

Kt x kan dpt lari dgn warna kegemaran hihi   HIJAU

Lady Bird pun cantik nampak comel jerk.....

Yg nih lampin.... ye lah kalau siang hari tuh ingat nak bedung pakai lampin jer x panas sgt

Selimut dr Pureen......

Baju Oren dr Cuddle"s

yg nih pun cantik.... sepasang ngan sarung tangan 

Ops hijau lagi.....

Alamak baru perasan hijau lagi.....

Baju lubang2 nih pakai siang so x panas sgt....

Alamak..... hijau jugaklah.... so pasni note jgn pilih kaler hijau.... dah banyak woooo....

Keseluruhan baju utk baby yang bakal lahir....
Rase teruja pulak nak dpt baby baru hihihi..... mesti meriah rumah kan....

Ye lah semua boboi.... hahaaaaa......

p/s : ade cara x nak dpt baby girl.....(persiapan utk baby girl tahun dpn lak hihi)