Tuesday, May 29, 2012

Tanda Kenangan

Boleh tak kalo blog nih kiter jadikan sbg medium utk kiter longgokkan semua kenangan n peristiwa2 yg best....
Ye lah kat sini mesti lg mudah kan... sok2 mane lah tau boleh kite bukak blog nih n ceritakan semua yg berlaku pada anak2 kiter... mesti best kan... kat sini kite boleh kongsi segala peristiwa untuk dijadikan kenangan....
mayb dlm tempoh 10 tahun akan datang kiter dah lupe.... so dgn adenye blog nih mesti boleh ingatkan kiter...
Azam kiter nak buat label pasal kemenangan hadiah2 n keluargaku yang tercinta....
Keluarga cutemama....

Monday, May 28, 2012

Busy Time....

Hish... minggu nih minggu busy...
pening kepale nih...
minggu dpn ade tournament bowling....
sume nk kene prepare...
nak update blog pun kadang2 sangkut2...
bos pulak nak mcm2... aduhai pening kepale nih..
busy2 nih x pasal2 Dania Bowl pun terlibat same....

ye la kiter order piala kat die...
kejap2 tambah piala....
mule2 bos nak piala untuk kumpulan... pastu untuk VIP.. ari nih pulak nak piala untuk kategori Lelaki dan kategori Wanita...
yang ade kat tangan kiter ini dier...
jeng jeng jeng

ok kiter tgk satu-satu yer....
JOHAN

NAIB JOHAN

KE-3


KE-4 DAN KE-5

Hah kesian pulak pada Aima a.k.a husband nye Uyun... x pasal2 minggu nih dier pun pening... Sori yer ....
Ape-ape pun kite rase happy bile ade order untuk Dania Bowl...
Entah lah kiter rase mcm dah kenal rapat pulak dgn Uyun....
Pada awalnya hanya kawan di alam maya..cewah... pastu..
Suratan atau Kebetulan jumpe untuk amik tempahan piala bowling...
serius memang cantik..... maybe sbb tuh yg bos tempah byk kali kot... ahahhaaaa...
Hancus aku kalau bos tau hihi....
Oklah nanti kite citer lagi yer... 

Wednesday, May 16, 2012

Kegembiraan Minggu Ini

Hari nih cutemama nak citer skit pasal majalah yang baru cutemama beli....
sejak 2 menjak berkecimpong dlm bidang peraduan nih... ade lah kemenangan yang diterima...
Serius memang berbaloi...
Ok tadi mcm biase pas sarapan ngan kengkawan opis... singgah jap kat Kedai Majalah...
Majalah baru ader... SERI DEWI KELUARGA dan PA&MA....
Selak2 tgk ade gambar cutemama kuar......
Layan jer la gambar2 nih.. kite tgk majalah SDK dulu yer...


Ruangan Wajah Seiras... Papa & Darwisy (time dier baby hihi)


Gambar cutemama x terpilih lah pulak....
haha tapi gambar cutemama zaman dulu2 ade hihi dalam Ruangan Ungkapan Sayangmu...


pastu gamabr papa ade kat sini gak...


Seronok la pulak tgk gambar kite masuk majalah kan.....

pastu cutemama belek2 lak majalah Pa&Ma....
wahhh... ade lagi la... best2.. hihi


cutemama terpilih lah dalam Ruangan Kasih Ibu... 
yang sebenarnye dah lame isi borang cume lambat pos... bile bukak kotak yang selalu cutemama isi borang2 peraduan tgk ade yang nih tertinggal x pos lagik... terus cutemama pos lps jmpe tuh... x sangka plak ade rezeki kat cni....




Gambar nih time dalam pantang... Daim pun dah nak setahun dah... 9 Jun nih genap la die setahun...

ok itu kemenangan dalam majalah....

tadi cutemama pun dapat mesej pasal kemenangan Majalah Lisa lak... 
ini adalah percubaan pertama cutemama msk peraduan gune sms... 
cutemama selalu tgk cutemum@uyun selalu menang so saje try...
alhamdulillah ade sangkut 1 hihi syukur....


lepas nih leh wangi2 hahahahah....
moga-moga ade lagi lah rezeki cutemama lepas nih.....








Thursday, May 10, 2012

Sambutan Hari Ibu & Hari Jadi

Ok x sabar rasenye nk g PizzaHut mlm nih... 

Tahun nih cutemama plan nak sambut hari ibu kat Pizza...




Setiap tahun kebiasaannye cutemama ade buat parti...

Tahun ni sambut 2 in 1.... Hari Ibu & Hari Jadi....



Hari Jadi khas buat MIL cutemama... besday MIL cutemama 10 Mei... kire smlm lah....
So malam nih cutemama dah pakat ngan adik beradik nk buat suprise kat ibu2 nih... hihi..
Setiap orang akan ade cara tersendiri nk wish thanks pd mak kan....
Cutemama buat ikut ape yg termampu dek kocek nih je la kan....
ape2 pun cutemama gembira n happy sgt2 bile tgk mak senyum n gembira....
mungkin cutemama x mampu nak balas semua pengorbanan mak cutemama...




cutemama berusaha buat yang terbaik..... utk gembirakan orang yang tersayang...


ok lah nnt cutemama hapdet lg k....

Hoki Malaysia vs India

Semalam abis jerk keje cepat-cepat amik anak2 kat umah mak...
siap2 terus g Stadium Hoki kat Serindit Melaka....
sebelum tue singgah opis En. Papa amik die......
Sampai2 jerk tgk orang dh berpusu-pusu... balik eh bkn datang...
try la tanye kakak kat tepi jalan...
Malaysia dah lawan ker?
Dah dik... Malaysia menang 2-0..
hahaha punyelah semangat nk tgk.... sampai2 je dah abis...
En.Papa kate nk tgk x Korea vs Pakistan?

cutemama kate ok lah... ye la dah alang2 sampai kan....



lepak kat situ sampai kul 9.... tgk halftime jer coz tgk Daim dah mule ngantuk...
pastu kami terus balik rumah... otw nk balik tgk ade accident kat AMJ...
nasib baik mangsa x ape2 sgt... accident tu baru je coz polis n ambulans pun belum sampai...

p/s : Ya Allah... mohon jauhkan daripada terjadi pada keluarga kami... amin...

Tuesday, May 8, 2012

Rindu Padamu.....

Kenapa la hari nih cutemama rase mcm rindu sangat kat Baby Daim nih....
tetibe jerk... aduhai... Daim..... rase macam nak balik umah jap....
boleh x hehehe...

ini gambar isnin lepas...
cutemama balik jer dari keje terus buatkan susu utk die...
Biase la badan dah penat2 seharian kat opis... terus g mandi...
keluar dr bilik air tanya abg die mane Daim... 
bile cutemama keluar je tgk Daim dah tertido... aduhai
kesian Daim.... lena sungguh die tido.......
 layan jer gambar2 comel Daim tgk tido....











Macam-macam dugaan buat Darwisy Iqbal

Cerita nih minggu lepas punye... busy skit sampai x de mase nk update kat blog...
Minggu lepas macam-macam dugaan buat Darwisy... anak sulung cutemama tu...
Mule-mule telinga Darwisy kene gigit dengan serangga... sampai bengkak jadi camni...


Cutemama dah siap2kan die pagi2 utk ke Tadika Jaim... ... bile nk sikat n bedakkan die tgk telinge die dah besar......terus cutemama bgtau papa die...
papa dier suh antar g klinik...
oklah cutemama rase cutemama perlu cuti... so... cuti la...
pastu papa die plak kate antar g Hospital Pantai Ayer Keroh la...
memang anak2 cutemama cover ngan prudential Insurans...
Yela anak2 cutemama nih gemar ke hospital.... tahun lepas siap naik ambulans hospital pantai lagi coz suhu badan die dah cecah 40c.... takut sangat2 sbb tu la .... Doktor bgtau kalau dibiarkan boleh kene sawan.......
 hish...

Papa die pun cuti aritu... yg kelakar ktorg dah siap2 pakai baju keje....
Papa pun terus amik EL... hehe alasan hantar anak ke Hospital....


Memang bagus ubat2 die... 
Esoknya dah ok skit... x bengkak lagi.. so leh g Tadika... yahoo...
Riang n semangat agaknye time tutup pintu kete Darwisy tersepit kaki kat pintu...
ape lagi melalak la.... tutup sendiri pintu kete tu la pasal...
ingat kat skit jerk... urut2 die kate dah ok x sakit lagi....
Hari Sabtu lepas cutemama tgk kuku kaki die dah lain macam...
 tgk betul2 aduhai.... ngilu nyer....
Dah jadi macam nih ha...


tapi die still boleh senyum lagi...


hehe sekarang alhamdulillah... semua dah ok... kuku die pun dah selamat kene buang
kuku baru pun dah tumbuh semula... tumbuh wah mcm tumbuh-tumbuhan plak... 
syukur semua dah selamat... mudah-mudahan keluarga cutemama sihat2 semula
hihi coz Jumaat nih nak sambut Beday MIL n Hari Ibu cutemama kat PizzaHut Tampin....
yuhu....








Laila Issabella

Wah tajuk x ingat... tajuk filem... hihi sebenarnya cutemama memang suke...suke... suke sgt2 dgn cerita n ayat2 yg digunakan dalam filem Laila Issabella.... Lakonan dari Rosyam Nor n Nasha Aziz.. time tuh memang diorang nih top... skrg pun top jugak hihi....

ayat yang paling cutemama suke " Hidup kita nih macam anak panah.....kita dah aim baik anak panah tuh... tapi bila angin bertiup anak panah tu jauh tersasar... lain yang kita nak... lain yang kita dapat...." cutemama rase pun macam tuh jugak kalau kite masuk pertandingan atau peraduan... kadang2 kita dah aim n yakin sgt dapat menang... tup2 lain pulak yang dapat..... kalau dapat conso pun takpe gak... kadang2 tuh antar punyelah byk... pastu conso pun x dpt...... sedih.....
tapi takpe sbb pagi tadi dengar Sinar Pagi Di Radio Sinar fm....


 tetamu undangan Dato' Hj. Fadzilah Kamsah...


Die kate "Allah tidak akan mudah memberi apa yang kita hendak tapi Allah akan bagi kepada kita akan apa yang kita perlukan" Bile dengar je macam tuh... lega sikit... mungkin ada hikmah di sebaliknya... insyaallah... amin...........

Sunday, May 6, 2012

Hahaha Hanya Saguhati

Ok hari nih cutemama nak citer ckit pasal Peraduan Kereta Mewah Pertama Saya anjuran Drypers...

Sampai je kat Family Store Masjid Tanah terus je g kat bahagian Drypers...


ok ade juga pemenang yang dah datang... dalam 15 minit cutemama tunggu muncullah wakil dari Drypers.... setelah diberi taklimat dan ucapan terima kasih..... wakil Drypers tersebut suruh semua pemenang cabut.... so yg mule2 name naik tuh kire saguhati hingga habis.... tup tup name pertama yang dier sebut.... AKMAL BIN ISMAIL... hahahaha punye lah kite ketawa... pertama dapat saguhati... dlm hati punyelah berangan jangan pick name husband kite... hahahaha... pastu anak kite yg g amik....

 Darwisy la.. takkan Daim kot... Daim lom pandai jalan lg...hihi...
Walau ape pun Terima Kasih kepada Drypers.... rezeki untuk kami sekeluarga... hadiah hamper daripada Drypers...

Thursday, May 3, 2012

Peraduan Kereta Mewah Pertama Saya Drypers

Semalam En. Papa dapat call dari Family Store Masjid Tanah, Melaka..... hihi name En.Papa terpilih untuk Lucky Draw... Hadiah x tau lagi ape.. sebab sok kene g Family Store untuk claim hadiah... mintak2 dapat lah hadiah kedua iaitu motosikal kanak-kanak coz kalau kereta dah ade (hihi berlagak plak)... tp kalau dpt conso pun tak pe...
yg best nye cutemama yg beria-ia tunggu panggilan.. tup-tup En.Papa yg dpt call... sbnrnye ktorg letak 4 penyertaan... nasib baik sangkut 1 nama hihi... memang kalau bab lucky draw nih memang cutemama paling x lucky... wawawa... sedih... tp tak pe hadiah utk anak2 hihi...
x sbr nk tgu esk... haha

tapi hati still kecewa sbb x menang Jacobs... huhu..... cutemama dah niat kat hati nih kalaulah menang RM 30,000 cutemama nk bwk mak g umrah utk kali kedua... cutemama x sampai lg nk ke sana... mak dah g tahun 2010 dulu....sob..sob...
insyaalah doakan rezeki cutemama bertambah yer...  amin....

Hadiah dari MPAG

Ok harini baru sempat nak scan baucer yg diterima malam 30 April haritu... nih dier haha RM 500
Cek memang x sempat nak scan haha dah bg kat Bank... huhuhu...
bile la lg nk dpt duit mcm nih yer.....