Wednesday, December 19, 2012

Happy Birthday Suami Dan Anakku...

Salam....

Lama jugak x update blog... yer lah dengan pitam2 mabuk pregnent n mabuk keje nih....

nak update blog pun payah.....

Hari nih genaplah umur suami kt ke angka 30 tahun....

Darwisy pulak dah menjangkau umur 4 tahun....

pejam celik jer dah besar anak bujang kt tuh.....

mase nih sambutan beday mereka tahun 2009... darwisy 1 tahun....
tahun nih plan nak g PNB Ilham kat Port Dickson.....

harap semua berjalan lancar....

kite mayb g 30 Disember n balik dlm 2 Jan gitu....

ok x leh nk citer panjang2 coz nk g seremban plak.....

ade seminar back to school....

so kt join jer sbb anak kan nk back to school... ahaks....

Thursday, November 29, 2012

Mabuk

Salam.....
skrg nih kt rase kandungan kt baru nak masuk trimester 1...
Badan dah mula rase goyang2....
tiap2 hari muntah2.... kadang tu sampai x larat nak buat keje...
Function makin dekat n banyak sangat...
perlukan tenaga utk handle semua nih....

kalau ikut pengalaman sebelum nih time2 dah masuk 8-9 bulan nnt baru mabuk2..
tp kali ni lain skit.... awl2 lg dah mabuk2
kwn2 ofis kate mayb girl kot....
ye la kt memang harap baby girl tapi kalau lelaki pun takpe...
janji sihat2 n kuat.....

semua borang2 peraduan masuk kotak...
bungkus jerk....
x larat nk tgk dah....
kt rase mcm nk rehat dulu dari dunia contest2 nih....
kumpul semua tenaga utk urus kerja hakiki n anak2 dulu....
yup utamakan yang terutama...........

Tuesday, November 13, 2012

SYUKUR REZEKI DUNIA AKHIRAT......

Syukur alhamdulillah......
Segala yang membuat kt tertanye2 mengapa lewat period terjawap...
2 minggu lps ade try pregnentcy test.... nampak 1 line clear n 1 line lg kabur2....
ye la beli yg murah nyer dlm RM10.....

Tunggu punye tunggu x jugak ade tande2 period....
just suami jer ade demam2.....
kalau ikut pengalaman sblm nih suami kt mesti demam2..
tu tanda kt pregnent....

Disebabkan kt akn g teambuilding minggu dpn kwn2 opis suh try lg skali.....
So jumaat lps kt beli yg digital punye coz rase cam confident je pregnent

Naluri nih dah dok kate bakal dpt adik si Daim tuh...

Pagi tu jugak try kat toilet opis.....
kak aniz n ekin beria2 tgu kat luar toilet....
wah mcm diorg lak yg pregnent kan....


Result die.... confirm pregnent... 3+...so maknenye dlm
5weeks...
syukur alhamdulillah....

Malam tu plan ajak suami konon2 nak belanje makan malam...
hehe tempat nk bikin suprise kat suami coz nk bgtau kt pregnent.....
haha mcm anak 1st je kan nk buat kejutan....

haha no. 3 pun leh ape buat kejutan utk suami... hihi
ktorg mkn kat See.U AEON Bandaraya....
husband mcm tido jer kan...... tgh layan tpon lah....
Makanan die steamboat.... ok not bad...



Friday, November 2, 2012

Holiday KULAI- LEGOLAND ) part 1


Bertemu semula utk kisah percutian keluarga kami....
Perjalanan daripada Cherating ke Kulai mengambil masa dalam 5 jam....
x bwk laju2 pun....
amik angin jer....
sampai2 umah makanjang terus bersihkan anak2 n buat teh"o" jerk....
makan semua dah tapau awal2 kat kadai berhampiran....
malam tu kan ade Final Piala Malaysia
Kelantan vs ATM.........
Kire lapang gak dada nih coz suami kt x kuar g kedai mamak tgk bola....
Risau gak kan...
duk umah leh lepak2 n baring2 kan....

Esk pagi2 dah kuar g LEGOLAND..... yuhuuuuu...

Ketibaan 3 hero....

Laluan nak ke pintu utama.....

Belakang tu ade Carlo Rino.... kononblk nnt  nk shopping... tp hampeh dah penat terus balik...

Kami dah tiba di Legoland......

tiket hasil contest blog dr Maybank...... so masuk free....
Daim n Darwisy x bayar pun.... hihi jimat

Org kat dpn tu duk beratur beli tiket... kt x payah hihi...

Syukur.... dpt jugak jejak kaki disini... hasil contest... basikat tu pun hasil contest 

Same x hihihihhiiiiiii....

Map..Legoland

Belakang tu ade surau utk solat....

permainan 1st yg kami cube....
Darwisy naik ngan papa jer... Daim x boleh.. so mama teman Daim je lah....
Sian Daim x dpt main..... tunggu bsr dulu yer syg...

Hihihi kt ngelat... malas nk panjat2 masuk dalam tu...

Dah same cam kurita plak kt hihi

jalan2 nampak atok.... jom tgk ape ade dlm tuh...
kat dlm tu ade lego yg boleh kt bine.... jom tgk ape yg jd....




inilah hasil nyer.... comel kan...

Daim mcm biase buat sepah lah... mandi lego



sampai sini dulu yer... nnt kalau ade mase kt sambung lg......

Thursday, November 1, 2012

Holiday CHERATING - KULAI

 Bangun jer tido Darwisy sibuk dok nak mandi kolam....
Selalu kalau g holiday memang carik tempat yg ade kolam...
time kat cherating nih... chalet mano ado kolam... yg ade pun dah full book

Daim yg baru bgn tido.....
Darwisy cam biase pagi2 dah mule nak lasak......
mulut penuh same cam papa dier...
alamatnye singgah la kat Teluk Cempedak untuk puaskan hati si bujang tu...
Sempat gak berkelah ala2 sempoi gitu....

start nak mandi......

Daim duk makan buah jerk....

Kelah sempoi pakai alas suratkhabar jerk....


Ops dekat dgn KFC n McD

Bendera MERAH tanda bahaya untuk mandi manda ok....
Abang naiiiikkkkk..... 
bahaye ok..... 

 
Siap2 kemaskan Darwisy coz nak mulakan perjalanan yang jauh....

Jom ke Kulai..... rumah makanjang..... tumpang tido sane sebab esk nk ke Legoland

Holiday TELUK CEMPEDAK - CHERATING

Lepas abis main2 air laut sempat gak sambar baju anak2 utk kenangan....

kami sekeluarga meneruskan perjalanan ke Cherating......

Dalam perjalanan nampak ade accident....


tak sure kereta ape... harap2 pemandu n penumpang selamat....

Sampai je Cherating cari chalet utk tido mlm tu......
dah dpt ape lg siap2 mandi n dlm kul 8.30 mlm ade fireflies show...
nak tgk kelip2 nih kene naik bot....


memang best...tengok kelip2 terbang2 kat kite...
Kelip2 memang byk sepanjang sungai tue....
ops ade citer yg hampir2 bahaye...
dlm bot tu ade sepasang mat salleh join skali....
si mat salleh tu tibe2 nk kencing plak....
org yg bwk bot tu berhentikan bot tepi tebing sungai
lelaki tu lepas naik yg couple die pompuan nk ikut pulak dah....
baru nak naik kaki dier tersangkut kat celah2 akar pokok kayu bakar tu....
dah tu selipar dier tersangkut kat dlm air celah akar tuh.....
kt konon nk tolong la... duk rabe2 dlm air tuh....
suami kite nak suluh la ngan lampu HP dier....skali nampak
ULAR...... Mak........... dah lah besar lengan kite....
huuhuuuuu takut giler...
cepat2 kt tarik tgn kuar dr air... n org bwk bot cepat2 kebelakangkan bot...
pastu lelaki mat salleh tuh cepat2 lompat masuk bot n kami terus pecut balik jeti hihiiii...
jom balik mamaaaaa.....

Dah sampai darat kt terus mintak makan... haha lapar la pulak...



harga ok boleh tahan lah... sume RM 50.70  kire RM 50.00 gitu jer...





amboi penuh mulut tue....

dah makan balik chalet..... tido.....

ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..................

Wednesday, October 31, 2012

Holiday KUANTAN - TELUK CEMPEDAK

Kuantan -) Teluk Cempedak -) Cherating -) Kulai -) Legoland

Salam rasenyer lame bebenar kt x hapdate blog nih....
entah la time nk update blog jer mesti ade hal2 yg akan mengganggu....
ok lah kt mulakan dgn kisah percuitan sempena My 5th Anniversary
pejam celik je dah 5 tahun kt berkongsi hidup bersama suami tercinta a.k.a AKMAL ISMAIL.....
Semua pahit manis masin tawar kelat ..... semua kami berkongsi bersama....
Syukur kehadrat Illahi di atas pertemuan jodoh ini.......
Sememangnya suamiku yang TERBAIK.....

Jom kita mulakan perjalanan......

19 Oktober 2012 (Jumaat)

Awal pagi lagi kami sekeluarga dah siap2 packing baju n keluar rumah...
Terus g sarapan untuk memulakan perjalanan yang aku rasekan jauh.......
hehehe suami yg drive sepanjang perjalanan....
kt mcm biase tgk anak2... anak2 tido... kt pun tido hahhahaaaa......

Tempat pertama yang dituju adalah KUANTAN



Kami sekeluarga singgah makan dulu kat gerai tepi sungai Kuantan...


Nak pekena ikan patin masak tempoyak.....


Ni 1st time kt rase ikan patin masak tempoyak.....
Oklah rase dier tapi x berape kene ngan tekak kt hahahaaaa.....
Agak2 berape kene charge ni....

RM 49.00 hah amik kau.... nak sgt rase ikan patin... (udang pun kt amik yg basau2 hihihihi)



Inilah kedai pilihan makan tengahari kami sekeluarga.......
Banyak gak menu n juadah dier... jom terjah jap....

punyelah banyak ulam-ulaman....
pilih jer mane berkenan kat mate....
pakcik tu dah pandang2 apesal dok amik2 gambar nih.... hish..
Oklah pakcik... x amik gambar dah.... hihi

lagi 1 yg special ade tapai yg diperbuat dgn daun ubi.... setangkai ade 3 harga RM 1.00

x beli pun coz dah kenyang.....
Sebelum berangkat ke destinasi seterusnya.... aktiviti wajib....
amik gambar dulu yer... tanda kenangan jejak kaki di Kuantan.....

Eh...eh macam tu pulak stail Darwisy amik gambar....

Turn papa....
Ok kali nih turn mama pulak amik gambar ngan anak2....
Dah siap2 jom kite gerak ke Pantai Teluk Cempedak.....

Amboi laju jer dah nampak laut kan... mama je tinggal blkg...
sempat gak la beli baju anak2 buat kenangan hihi.....

Anak2 seonok duk main2 tepi laut...
yang kelakarnyer si Daim tue takut sgt nk pijak pasir... geli kot...


Puas dok kene sakat ngan Papa n Abg die lah.... (hihi kene tinggal...)

Tapi ade 1 perkara yg membuatkan kt rase Si Abg leh diharapkan.....

Mcm nk belajar tatih pulak hihi...
Abang x sampai hati tgk adik kene tinggal.....

Sungguh2 si abg dukung adik dier hihi