Tuesday, May 8, 2012

Macam-macam dugaan buat Darwisy Iqbal

Cerita nih minggu lepas punye... busy skit sampai x de mase nk update kat blog...
Minggu lepas macam-macam dugaan buat Darwisy... anak sulung cutemama tu...
Mule-mule telinga Darwisy kene gigit dengan serangga... sampai bengkak jadi camni...


Cutemama dah siap2kan die pagi2 utk ke Tadika Jaim... ... bile nk sikat n bedakkan die tgk telinge die dah besar......terus cutemama bgtau papa die...
papa dier suh antar g klinik...
oklah cutemama rase cutemama perlu cuti... so... cuti la...
pastu papa die plak kate antar g Hospital Pantai Ayer Keroh la...
memang anak2 cutemama cover ngan prudential Insurans...
Yela anak2 cutemama nih gemar ke hospital.... tahun lepas siap naik ambulans hospital pantai lagi coz suhu badan die dah cecah 40c.... takut sangat2 sbb tu la .... Doktor bgtau kalau dibiarkan boleh kene sawan.......
 hish...

Papa die pun cuti aritu... yg kelakar ktorg dah siap2 pakai baju keje....
Papa pun terus amik EL... hehe alasan hantar anak ke Hospital....


Memang bagus ubat2 die... 
Esoknya dah ok skit... x bengkak lagi.. so leh g Tadika... yahoo...
Riang n semangat agaknye time tutup pintu kete Darwisy tersepit kaki kat pintu...
ape lagi melalak la.... tutup sendiri pintu kete tu la pasal...
ingat kat skit jerk... urut2 die kate dah ok x sakit lagi....
Hari Sabtu lepas cutemama tgk kuku kaki die dah lain macam...
 tgk betul2 aduhai.... ngilu nyer....
Dah jadi macam nih ha...


tapi die still boleh senyum lagi...


hehe sekarang alhamdulillah... semua dah ok... kuku die pun dah selamat kene buang
kuku baru pun dah tumbuh semula... tumbuh wah mcm tumbuh-tumbuhan plak... 
syukur semua dah selamat... mudah-mudahan keluarga cutemama sihat2 semula
hihi coz Jumaat nih nak sambut Beday MIL n Hari Ibu cutemama kat PizzaHut Tampin....
yuhu....








No comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan ulasan disini