Wednesday, October 31, 2012

Holiday KUANTAN - TELUK CEMPEDAK

Kuantan -) Teluk Cempedak -) Cherating -) Kulai -) Legoland

Salam rasenyer lame bebenar kt x hapdate blog nih....
entah la time nk update blog jer mesti ade hal2 yg akan mengganggu....
ok lah kt mulakan dgn kisah percuitan sempena My 5th Anniversary
pejam celik je dah 5 tahun kt berkongsi hidup bersama suami tercinta a.k.a AKMAL ISMAIL.....
Semua pahit manis masin tawar kelat ..... semua kami berkongsi bersama....
Syukur kehadrat Illahi di atas pertemuan jodoh ini.......
Sememangnya suamiku yang TERBAIK.....

Jom kita mulakan perjalanan......

19 Oktober 2012 (Jumaat)

Awal pagi lagi kami sekeluarga dah siap2 packing baju n keluar rumah...
Terus g sarapan untuk memulakan perjalanan yang aku rasekan jauh.......
hehehe suami yg drive sepanjang perjalanan....
kt mcm biase tgk anak2... anak2 tido... kt pun tido hahhahaaaa......

Tempat pertama yang dituju adalah KUANTAN



Kami sekeluarga singgah makan dulu kat gerai tepi sungai Kuantan...


Nak pekena ikan patin masak tempoyak.....


Ni 1st time kt rase ikan patin masak tempoyak.....
Oklah rase dier tapi x berape kene ngan tekak kt hahahaaaa.....
Agak2 berape kene charge ni....

RM 49.00 hah amik kau.... nak sgt rase ikan patin... (udang pun kt amik yg basau2 hihihihi)



Inilah kedai pilihan makan tengahari kami sekeluarga.......
Banyak gak menu n juadah dier... jom terjah jap....

punyelah banyak ulam-ulaman....
pilih jer mane berkenan kat mate....
pakcik tu dah pandang2 apesal dok amik2 gambar nih.... hish..
Oklah pakcik... x amik gambar dah.... hihi

lagi 1 yg special ade tapai yg diperbuat dgn daun ubi.... setangkai ade 3 harga RM 1.00

x beli pun coz dah kenyang.....
Sebelum berangkat ke destinasi seterusnya.... aktiviti wajib....
amik gambar dulu yer... tanda kenangan jejak kaki di Kuantan.....

Eh...eh macam tu pulak stail Darwisy amik gambar....

Turn papa....
Ok kali nih turn mama pulak amik gambar ngan anak2....
Dah siap2 jom kite gerak ke Pantai Teluk Cempedak.....

Amboi laju jer dah nampak laut kan... mama je tinggal blkg...
sempat gak la beli baju anak2 buat kenangan hihi.....

Anak2 seonok duk main2 tepi laut...
yang kelakarnyer si Daim tue takut sgt nk pijak pasir... geli kot...


Puas dok kene sakat ngan Papa n Abg die lah.... (hihi kene tinggal...)

Tapi ade 1 perkara yg membuatkan kt rase Si Abg leh diharapkan.....

Mcm nk belajar tatih pulak hihi...
Abang x sampai hati tgk adik kene tinggal.....

Sungguh2 si abg dukung adik dier hihi






No comments:

Post a Comment

Jom tinggalkan ulasan disini